• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

    ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! «ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940 ΗΤΑΝ.. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ»!! ΑΚΟΥΝΕ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΠΥΡΙΑ! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ…Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

    ΤΑΙΝΙΑ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ σε συμπαραγωγή Σάμπυ Μιωνής!
    Ποιος είναι ο κύριος Σάμπυ;
    Εδώ θα γελάσει και η παρδαλή κατσικά…..
    Εκπρόσωπος τύπου του Ισραηλινού στρατού…..
    Τι δεν το πιστεύεται
    Και τι άλλο λέτε να είναι…..
    Ο κολλητός φίλος του Σταύρου Παπασταύρου…(αν θυμάσαι καλέ αναγνώστη, είναι ο φίλος του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ που ειπε από το ΒΗΜΑ της ΒΟΥΛΗΣ ότι έπρεπε να είχαμε 10 ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥΣ…)
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΠΙ…
    Ο Σάμπι Μιώνης που εκτός από διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης της οικογένειας Παπανδρέου, δηλώνει «Έλληνας», αλλά εμφανίζεται και ως ένστολος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων!
    61c514723970d0015a693f1a19fde2ff
    Ο Σάμπι Μιώνης έχει παραδεχθεί ότι η Μαρία Π. (της λίστας Λαγκάρντ) ήταν υπάλληλός του και ότι ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν επίσης διαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου των 550 εκατομμυρίων δολαρίων (το όνομα του Στ. Παπασταύρου υπάρχει στη λίστα).
    Στο “Ουζερί Τσιτσάνης” οι ήρωες του Αλβανικού μετώπου ήταν οι Εβραίοι!
    Πρόκειται για την γνωστή ταινία “Ουζερί Τσιτσάνης” του γνωστού σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη για την οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά έξω από τα δεδομένα μια ελληνικής πραγματικότητας ιδιαίτερα αυτής των μνημονίων.Mια παραγωγή της ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε. σε συμπαραγωγή με τους ΟΤΕ TV & ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗ…
    ΤΑΙΝΙΑ 1
    Από πότε ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού και φίλος της Μαργαρίτας Παπανδρέου, μας ξέρει από κινηματογράφο ;;;;
    ΣΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ…
    Η Ταινία βγήκε από το Δεκέμβριο του 2015! Ωστόσο αυτές τις μέρες κυκλοφορεί ελεύθερα και στο διαδίκτυο.

    Για τις ανάγκες της ταινίες ράφτηκαν πάνω από 3.000 κοστούμια εποχής, απασχολήθηκε τεράστιος αριθμός κομπάρσος και τεχνικών για τα εφέ ενώ η παραγωγή έψαξε και βρήκε το γνήσιο τρένο που μετέφερε τότε τους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, συγκεντρώνοντας κάθε βαγόνι από διάφορα σημεία της Ελλάδας και ανακατασκευάζοντας το ως “λειτουργικό” για τις ανάγκες των σκηνών.

    Οι συντελεστές της ταινίας ομολογούν οτι τέτοια παραγωγή δεν έχει ξαναγίνει μόνο που κανείς δεν μας αναφέρει πόσο τελικά στοίχισε. Αυτό βέβαια δεν είναι τελικά και τόσο ενδιαφέρον όσο η προπαγάνδα που επιχειρεί να περάσει η ταινία στους θεατές.
    Στην ταινία υπάρχουν δύο βασικά σημεία που αποτελούν πρόκληση ενάντια στην Ιστορία και στην επίσημη θρησκεία μας τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.
    Καταρχήν οι Εβραίοι παρουσιάζονται ως οι ήρωες του Αλβανικού Μετώπου ενώ για τους Έλληνες αναφέρεται ότι απλά πολέμησαν!
    Για τους Έλληνες γίνεται μια φτωχή και εξευτελιστική αναφορά, όταν σε μια σκηνή ο πατέρας του Γιώργου, του Χριστιανού δηλαδή, του υπενθυμίζει ότι πολέμησε και αυτός στο Αλβανικό μέτωπο…
    Η ταινία αναφέρεται στην Θεσσαλονίκη του 1942 και διηγείται μια ιστορία αγάπης μεταξύ Χριστιανού και Εβραίας μέσα από τα μάτια του Βασίλη Τσιτσάνη ο οποίος τότε ξεκίνησε την καριέρα του τραγουδώντας στο μικρό του ουζερί.
    Ο έρωτας της Εσραίας, της πρωταγωνίστριας της ταινίας προχωράει με τον συμπρωταγωνιστή της Χριστιανό τον Γιώργο και η Εβραία δεν μπορεί παρά να ανακοινώσει στην οικογένεια της και στους φίλους της στην Εβραική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης ,ότι θα παντρευτεί αυτόν και μόνο αυτόν.
    Στο άκουσμα της είδησης ότι θα παντρευτεί Χριστιανό, οι γονείς την αποκαλούν νεκρή, με τον εξής χαρακτηριστικό διάλογο:
    13871656_685421164944139_2012235649_n
    “Mην μας μιλήσεις, μην μας κοιτάξεις, είσαι για εμάς νεκρή και οι νεκροί ούτε μιλάνε ούτε κοιτάνε τους ζωντανούς”
    Δείτε την χαρακτηριστική εικόνα με την αντίδραση των Εβραίων όταν μαθαίνουν ότι η κόρη τους θα παντρευτεί Χριστιανό
    Τελικά η Εβραία δεν υποκύπτει στους αφορισμούς και τις κατάρες γονιών και φίλων.. και προχωράει τον έρωτα της με τον Γιώργο ο οποίος της βγάζει ελληνική ταυτότητα και την φιλοξενεί στο σπίτι του αφεντικού, στο σπίτι του Βασίλη Τσιτσάνη.
    Η ταινία στο τέλος,παίρνει μια απρόσμενη τροπή καθώς η Εβραία ενώ έχει πάει κρυφά με τον Γιώργο, να δουν τους γονείς της για μια τελευταία φορά πριν μπουν στο τρένο των Ναζί,τον παρατάει και τρέχει στην αγκαλιά των γονιών της.
    Αναχωρεί μαζί τους πετώντας στα σκουπίδια και τον έρωτα τους και όλες τις θυσίες του Γιώργου για να παραμείνουν μαζί. Με λίγα λόγια πάνω από όλα μπαίνουν οι Εβραίοι ακόμα και πάνω από την αγάπη..!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ