• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 15 Μαΐου 2016

    ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου στο διάστημα!

    Μια ομάδα αστρονόμων από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, σε συνεργασία με ερευνητές από την Ισπανία και το Μεξικό, ανακάλυψαν ένα πολύ σπάνιο και πολύτιμο φυσικό αέριο, 4.000 έτη φωτός από τη Γη, αναφέρει η δικτυακή πύλη Phys.org.
    Το Ήλιο-3 (Helium-3) είναι ένα αέριο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πεδία. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για τους πυρηνικούς σταθμούς, όπως στην κρυογονική και την ιατρική.
    Χρησιμοποιώντας την μεγαλύτερη κεραία του Deep Space Communication Complex της NASA στη Μαδρίτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν τεράστια αποθέματα Ηλίου-3 στο διάστημα.
    Το αέριο υπάρχει και στη Γη, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ποσό του Ηλίου-3 σε ένα μακρινό νεφέλωμα, υπερβαίνει τα αποθέματα της γης κατά περίπου 500 φορές.
    Οι ερευνητές ανέλυσαν τα σχετικά δεδομένα και απέδειξαν ότι το Ήλιο-3 παράγεται στο κέντρο των άστρων και εκτινάσσεται στο διάστημα κατά το τέλος της ζωής τους. Για παράδειγμα, οι επιστήμονες λένε ότι μετά από αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια, ο Ήλιος θα αρχίσει να πετάει επίσης το αέριο.
    Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, το Centro de Astrobiología και το Deep Space Network της Ισπανίας και το Universidad Nacional Autónoma του Μεξικό.
    Μια πλήρης έκθεση σχετικά με τη μελέτη δημοσιεύεται στο Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ