• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

    "Πόντε ἔν ἄστρον φωτεινόν"! 19 Μαΐου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

    Τρεις γενοκτονίες συντελέστηκαν τον 20ο αιώνα, των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και των Εβραίων. Από αυτές, οι δύο αναγνωρίστηκαν παγκοσμίως. Άμεσα η γενοκτονία των Εβραίων και έμμεσα αυτή των Αρμενίων.
    Για πάνω από 70 χρόνια, η λέξη γενοκτονία ήταν σχεδόν απαγορευμένη προς χάριν της Ελληνοτουρκικής φιλίας.
    Οι Πόντιοι όμως δεν ξέχασαν ποτέ το δράμα των προγόνων τους. Έτσι φτάσαμε στην καθιέρωση ημέρας μνήμης για τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας. Η ιδέα και οι πρωτοβουλίες για την ψήφιση του σχετικού νόμου ανήκουν στον κοινωνιολόγο Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
    Με τον νόμο 2193 της 8/11/3/94, η 19η Μαΐου, καθιερώνεται ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η ημερομηνία αυτή επιλέχτηκε επειδή ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στις 19 Μαΐου του 1919 στην Σαμψούντα και τότε ξεκίνησε η δεύτερη και πιο βίαιη φάση του σχεδίου αφανισμού των Ελλήνων.

    Τρεις ήταν οι κύριοι παράγοντες που συνήργησαν στην γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου:
    -Πρώτος παράγοντας οι Γερμανοί καθοδηγητές των Νεότουρκων και του Κεμάλ.
    -Δεύτερος παράγοντας οι Σοβιετικοί που στήριξαν πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά τον Κεμάλ, επονομάζοντας μάλιστα το κίνημά του «εθνικοαπελευθερωτικό». Όταν ξεκίνησαν την επανάστασή τους, η Ελλάδα είχε αποστείλει μια σημαντική στρατιωτική δύναμη για να στηρίξει το καθεστώς του Τσάρου. Αυτό δεν το ξέχασαν και δεν το συγχώρησαν ποτέ.
    -Τρίτος παράγοντας οι Άγγλοι, Γάλλοι και Αμερικανοί που αρχικά ήταν σύμμαχοι της Ελλάδας και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν αβοήθητη.
    Με το τρίπτυχο «ένα κράτος, μια θρησκεία, ένας λαός», και έχοντας ως συμβουλάτορες Γερμανούς αξιωματικούς, οι Νεότουρκοι αρχικά, και στη συνέχεια ο Μουσταφά Κεμάλ, σχεδίασαν και εκτέλεσαν τις δύο πρώτες γενοκτονίες. Το 1915 την γενοκτονία των Αρμενίων και από το 1916 έως το 1923 τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
    Με το πρόσχημα να μην ενωθούν οι Έλληνες του Πόντου με τις Ρωσικές δυνάμεις, που πολιορκούσαν τον Πόντο, εκτόπισαν τον πληθυσμό από τις παραλιακές περιοχές, στα μεσόγεια της χώρας. Μέσα στο καταχείμωνο, σε εξοντωτικές και χωρίς στοιχειώδη σίτιση και ανάπαυση πορείες, έχασαν τη ζωή τους πολλοί Έλληνες. Εκτός από τους θανάτους που προέκυψαν από τις ταλαιπωρίες υπήρξαν και πολλές περιπτώσεις φρικιαστικών θανάτων από άτακτους τσέτες υπό τα αδιάφορα βλέμματα των συνοδών χωροφυλάκων. Σε πολλές δε περιπτώσεις και με την βοήθεια τους. Και βέβαια δεν εξέλειπαν οι βιασμοί γυναικών, ακόμη και εγκύων, ανήλικων κοριτσιών αλλά ακόμη και ανήλικων αγοριών. Επίσης πολλοί Έλληνες πέθαναν στα τάγματα εργασίας καταπονημένοι από τις εξαντλητικές εργασίες.
    smirni
    Έτσι με την εξόντωση του μισού πληθυσμού (353.000) και τον εκτοπισμό-ξεριζωμό του άλλου μισού, τον Αύγουστο του 1923 ο Μουσταφά Κεμάλ αναφώνησε θριαμβευτικά:«Επίτέλους τους ξεριζώσαμε».
    Στο πέρασμα του χρόνου οι Έλληνες ακόμα βρίσκονται στο στόχαστρο των σκοτεινών εχθρών τους, που θέλουν να τους αφανίσουν και να φωνάξουν και πάλι θριαμβευτικά:"Επιτέλους τους ξεκάναμε".
    Σήμερα χρησιμοποιούν τα σιωπηλά όπλα σε έναν ήσυχο πόλεμο αφανισμού του Ελληνισμού, μέσω της οικονομικής του υποδούλωσης κι εξαθλίωσης και για να ενισχύσουν την επίτευξη των επιδιώξεών τους, επιτελούν με γοργούς ρυθμούς τον εποικισμό της χώρας με ισλαμιστές και τον εξισλαμισμό του εναπομείναντα Ορθόδοξου Ελληνικού πληθυσμού.Οι Έλληνες για άλλη μια φορά στο στόχαστρο.
    Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να μην ξεχνάμε τα δεινά που έχει περάσει το έθνος μας και να αγρυπνούμε στις επάλξεις. Πιστοί στον Χριστό και στη μνήμη των προγόνων μας, να μην επαναπαυόμαστε αλλά να είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή να διαφυλάξουμε την πατρίδα, τα όσια και τα ιερά μας, τη λευτεριά μας, για να μπορούμε να δίνουμε σε όλο τον κόσμο, το φως της ελπίδας και της ανθρωπιάς. Να δίνουμε το Φως του Χριστού στον κόσμο που υποφέρει, σήμερα περισσότερο από ποτέ!
    Ένας ανήσυχος πολίτης
    Toμέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ