• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

    Η βασική διαφορά Χριστιανισμού-Ισλαμισμού: Τι αποκαλύπτει τεράστια έρευνα

    Ανδρες, γυναίκες, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός. Τέσσερις συνιστώσες μιας τεράστιας παγκόσμιας έρευνας γύρω από την θρησκεία, που εμφανίζει μεγάλες διαφορές, τόσο ανάμεσα στα φύλα, όσο και στις θρησκείες.
    Σε μελέτη που έκανε το τεράστιο ερευνητικό κέντρο Pew Research, εμφανίζεται μια ομολογουμένως περίεργη διαφορά στις σχέσεις που διατηρούν τα δύο φύλα με την θρησκεία. Μάλιστα, κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τα δεδομένα της έρευνας, μπορεί να παρατηρήσει κανείς την τεράστια αντίθεση που παρουσιάζουν ο Χριστιανισμός και ο Ισλαμισμός.
    Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι γυναίκες φαίνονται να είναι πιο θρησκευόμενες από τους άνδρες, ανεξαρτήτου θρησκείας. Σχεδόν ολόκληρη η Αμερική (τόσο η Βόρεια όσο και η Νότια) εμφανίζει αυξημένα ποσοστά θρησκευόμενων στις γυναίκες, σε σχέση με τους άνδρες. Ειδικότερα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως για παράδειγμα η Κολομβία, η Βραζιλία και το Περού, το χάσμα ξεπερνά το 10%, ενώ φτάνει έως και το 20%. Αντίστοιχα, η διαφορά στις Η.Π.Α είναι της τάξεως του 8%, υπέρ των γυναικών.
    Στην Ευρώπη οι περισσότερες χώρες δεν εμφανίζουν ιδιαίτερες διαφορές. Η Ελλάδα ωστόσο βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές που ακολουθούν τα... βήματα της Αμερικής, με τις γυναίκες να είναι θρησκευόμενες σε ποσοστό 11% περισσότερο από τους άνδρες. Μάλιστα, η χώρα μας εμφανίζει την δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά, μετά από την Ιταλία (20%). Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Λιθουανία είναι οι άλλες τρεις χώρες που εντοπίζεται το φαινόμενο.
    Στον αντίποδα, οι άνδρες φαίνεται να έχουν καλύτερη σχέση με την θρησκεία σε πολλές χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ινδονησίας. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, το χάσμα είναι πολύ μεγαλύτερο. Ειδικότερα σε χώρες όπως το Αφγανιστάν (84%), Μπαγκλαντές (66%) Τουρκία (47%) και Ιράκ (45%) οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα εκτοξεύονται.
    Γυναίκες Χριστιανοί, άνδρες Μουσουλμάνοι
    Ο διαδραστικός χάρτης του Pew Research, δίνει μια ακόμα δυνατότητα που εμφανίζει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, που διαφοροποιεί Χριστιανισμό και Ισλαμισμό. Οταν περιορίζεις την έρευνα στην περίπτωση των Χριστιανών, στον χάρτη εμφανίζονται μόνο πορτοκαλί περιοχές (όπου οι γυναίκες εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά). Δεν υπάρχει ούτε μια χώρα, σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία οι άνδρες Χριστιανοί να είναι περισσότεροι από τις γυναίκες.
    Αν όμως περιορίσεις την έρευνα για τους μουσουλμάνους, εμφανίζονται ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα! Ο χάρτης γίνεται γαλανόλευκος, χωρίς ίχνος πορτοκαλί. Οι άνδρες μουσουλμάνοι υπερτερούν των γυναικών, σε όλες τις περιοχές του πλανήτη που εμφανίζονται διαφορές.
    Ως εκ τούτου, η έρευνα ουσιαστικά δείχνει πως οι περισσότεροι θρησκευόμενοι Χριστιανοί είναι γυναίκες, ενώ αντίστοιχα οι Μουσουλμάνοι είναι άνδρες. Τα αποτελέσματα δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Το φαινόμενο είναι παραπάνω από εμφανές, η αντίθεση μεταξύ των δύο θρησκειών είναι χαρακτηριστική. Τώρα, τί μπορεί να σημαίνει αυτό, ένας... θεός ξέρει.

    Πηγή: iefimerida.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ