• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

    Στα 25.589 ευρώ το μήνα οι αμοιβές της προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, Λούκας Κατσέλη

    Στα 25.589 ευρώ το μήνα ανήλθαν οι αποδοχές της κυρίας Λούκα Κατσέλη ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας το 2015. Η διοίκηση είχε παραλείψει να αναγράψει τις αποδοχές στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τον περασμένο Δεκέμβριο.
    Ομως το κατέγραψε στην ετήσια οικονομική έκθεση για το 2015 που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016.
    Το ποσό αυτό προκύπτει από αμοιβές 202.852 ευρώ που έλαβε η κυρία Κατσέλη από τις 23 Μαρτίου 2015 όταν ορίστηκε πρόεδρος, μέχρι το τέλος του 2015 και 27.450 ευρώ ως αποζημίωση για τη συμμετοχή της στα διοικητικά συμβούλια.
    Στην οικονομική έκθεση του 2015 αναφέρεται και το ύψος των ζημιών του έτους, που ανήλθαν στα 4,22 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποσό, το οποίο η διοίκηση παρέλειψε να αναφέρει στο δελτίο τύπου με τα οικονομικά αποτελέσματα, που εξεδόθη μερικές ημέρες νωρίτερα (στις 15 Μαρτίου 2016.)
    Αυτή, είναι μία άλλη τακτική που έχουν υιοθετήσει στην Ελλάδα κάποιες εταιρείες. Δηλαδή, εκδίδουν δελτίο τύπου, παραλείποντας βασικά - συνήθως δυσμενή οικονομικά μεγέθη - και δεν εκδίδουν ταυτόχρονα οικονομικές καταστάσεις, όπως οφείλουν. Ετσι όταν εκδίδεται το δελτίο τύπου δεν μπορεί κάποιος να ανατρέξει στις οικονομικές καταστάσεις για να δει περισσότερα στοιχεία.
    Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ύψος των ζημιών των 4,2 δισ. ευρώ, αναφέρεται την ημέρα έκδοσης του δελτιου τύπου, μόνο στον πίνακα της παρουσίασης στην αγγλική γλώσσα!Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για τις αμοιβές, είναι το ότι η Εθνική Τράπεζα πλήρωσε για αποζημιώσεις ποσό 936.000 ευρώ το 2015. Θυμίζουμε πως από τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. παραιτήθηκαν το 2015 ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς και ο Πέτρος Χριστοδούλου.
    Κατά τα άλλα, όπως έγραψε το MarketFair.gr, το 2015 ήταν για την Εθνική Τράπεζα από τις χειρότερες χρονιές, όχι μόνο λόγω των υψηλών 4,2 δισ. ευρώ αλλά και για το ότι αυτές οι ζημιές ήταν οι μεγαλύτερες μεταξύ όλων των τραπεζών στην Ελλάδα.
    Χρήστος Ιωάννου

    marketfair.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ