• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

    Πλημμύρισε ο Πειραιάς από πρόσφυγες: Ήρθαν με το καράβι και θέλουν να φύγουν για Βόρεια Ελλάδα αλλά...

    Ακόμη 1.352 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν τα ξημερώματα...
    της Πέμπτης (25.02.2016) στο λιμάνι του Πειραιά. Ήταν 06:45 τα ξημερώματα όταν έφτασε το Blue Star 1 μεταφέροντας 918 ανθρώπους που πήρε από τη Μυτιλήνη και 434 από τη Χίο.


    Ανθρώπους που στο βλέμμα τους είχαν την αγωνία για το τι τους περιμένει. Για το που θα μείνουν και κυρίως πως θα καταφέρουν να φτάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και μικρά παιδιά ανάμεσά τους.

    Πολλοί απ’ όσους έφτασαν και σήμερα το πρωί στον Πειραιά έχουν στα χέρια τους εισιτήρια των 50 ευρώ για τα πούλμαν που (υποτίθεται) πως θα τους μεταφέρουν στη βόρεια Ελλάδα και στα σύνορα για να περάσουν στα Σκόπια ή τη Σερβία και να συνεχίσουν το ταξίδι τους για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Η εντολή της αστυνομίας είναι σαφής: να μην αποχωρήσει κανένας πρόσφυγας και κανένας μετανάστης για τη Βόρεια Ελλάδα. Κι εκείνοι, "χαμένοι" σε μια χώρα που δεν γνωρίζουν, ρωτούν τους λιμενικούς ακόμη και τους δημοσιογράφους για το πως θα φύγουν από το λιμάνι και δείχνουν τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη και την αγωνία τους να φύγουν από την Ελλάδα.

    Στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά υπάρχουν στελέχη του Ερυθρού Σταυρού και μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές για τη διευκόλυνση των μεταναστών.

    Στις 10 το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" μεταφέροντας 30 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

    Έμειναν στο λιμάνι
    Όλα αυτά ενώ ο Πειραιάς έχει μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο hot spot. Όσοι από τους 1.700 που έφτασαν την Τετάρτη στον Πειραιά δεν έφυγαν για να βρουν τρόπο να φτάσουν στα σύνορα, όσοι δεν πήγαν στην πλατεία Βικτωρίας ή δεν μεταφέρθηκαν στο Σχιστό ή αλλού, έμειναν στο λιμάνι και πέρασαν τη νύχτα εκεί.

    Στην πύλη Ε1 έχει δημιουργηθεί ένας νέος χώρος διαμονής για να μπορέσουν πρόσφυγες και μετανάστες να προστατευτούν από το κρύο και να περάσουν το βράδυ. Οι εικόνες του newsit.gr είναι χαρακτηριστικές. Πρόσφυγες και μετανάστες, μετά το "απαγορευτικό" αποχώρησης από την Αθήνα για τα σύνορα, επέλεξαν να διανυκτερεύσουν στο λιμάνι και στο σταθμό επιβατών στην πύλη Ε1.

    Οι εικόνες συγκλονιστικές: παιδιά όχι μεγαλύτερα από 5 ετών κοιμούνται σε sleeping bags κατάχαμα, οι γονείς τους τα προστατεύουν όπως και όσο μπορούν για να περάσει η νύχτα και με την ελπίδα πως το φως της μέρας θα τους φέρει μια λύση.
    Πηγή
    tro-ma-ktiko

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ