• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ραγδαία εξάπλωση της ηπατίτιδας!

    Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Ιωάννης Μπασκόζος, δήλωσε κατά τη διάρκεια της 1ης Συνόδου Κορυφής για τη Εξάλειψη της ιογενούς ηπατίτιδας, ότι κάθε χρόνο ανιχνεύονται 4.000 νέες μολύνσεις από ηπατίτιδα C και πως ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω χρήσης ενέσιμων ναρκωτικών.

    Παράλληλα τόνισε πως οι στόχοι του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ηπατίτιδα είναι η θεραπεία των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από ηπατίτιδα C, η πρόληψη νέων περιπτώσεων αλλά και η ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας. Ο κ. Μπασκόζος υπογράμμισε πως η γνώση έρχεται πριν από το σχεδιασμό και την άσκηση πολιτική, ενώ ανέφερε πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με χρόνια λοίμωξη HCV, φθάνει τους 160.000. Εφόσον όμως ο πληθυσμός της χώρας ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια, το φορτίο της νόσου είναι βαρύ.
    "Η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε., πρέπει να διαπραγματευτεί μια χαμηλότερη τιμή για αυτά τα φάρμακα, και να εξασφαλίσει ότι η παροχή των κατάλληλων υπηρεσιών γίνεται με τρόπο που έχει θετικό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία", δήλωσε σχετικά με το ζήτημα της πρόσβασης στα φάρμακα νέας γενιάς.
    voicenews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ