• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

    Ο ΔΑΥΙΔ, Ο ΓΟΛΙΑΘ, ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

    Από Συντακτική Ομάδα της ιστοσελίδας Ν.Χειλαδάκη
    «Πας ο δυνάμενος λέγων την αλήθειαν και μη λεγων κατακριθήσεται υπό του Θεού. Και ταύτα ένθα πίστης εστί το κινδυνευόμενον και της όλης Εκκλησίας των Ορθοδόξων η κρηπίς. Το γαρ εφησυχάζειν εν τοις τοιούτοις αρνήσεως ίδιον, το δε λέγειν ομολογίας ειλικρινούς», Ιωσήφ Βρυέννιος.

    Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε χριστιανός σχετικά με το σημάδι του Αντίχριστου και το σημάδι του Θεού, είναι ότι το μόνο πραγματικό βάπτισμα γίνεται μέσω της Ορθοδόξου Αγίας Τριάδος. Οτιδήποτε άλλο είναι σατανικό.

    Σήμερα βλέπουμε τους μουσουλμάνους να φορούν στο μέτωπο κορδέλες με εμβλήματα του Ισλάμ, την πιο αντίχριστη θρησκεία του κόσμου και αυτό το φαινόμενο συναντάται όλο και περισσότερο ανάμεσα τους. Δηλαδή ο κάθε μουσουλμάνος κυριολεκτικά τοποθετεί ένα βλάσφημο έμβλημα στο μέτωπό του.
    foto2
    Η Αγία Γραφή μιλάει για δύο σημάδια, ένα καλό : «σφραγίσωμεν με την σφραγίδα του ζώντος Θεού και σημαδέψωμεν επάνω εις τα μέτωπά των τους πιστούς δούλους του Θεού μας, ώστε να μη επέλθουν εναντίον αυτών αι καταστροφαί» (Αποκ. 7,3 )
    και ένα κακό : «Και δια να θλίψη και ταλαιπωρήση τους Χριστιανούς, πειθαναγκάζει, κανείς να μη ημπορή να αγοράση η να πωλήση, εκτός εκείνων που έχουν το χάραγμα και την σφραγίδα του θηρίου, η οποία σφραγίς είναι το όνομα του θηρίου η ο αριθμός, που συμβολίζουν τα γράμματα του ονόματός του» (Αποκ. 13,17).
    Όπως οι μουσουλμάνοι έχουν χαραγμένο στο μέτωπο τα εμβλήματα τους, μήπως και οι χριστιανοί αναγκαστούν να φορέσουν το έμβλημα του Αντίχριστου στο μέτωπο τους;
    Είναι άραγε ο χριστιανός «χαραγμένος» με ένα πνευματικό σημάδι ή θα πρέπει επίσης να έχει ένα φυσικό σημάδι ή ίσως και τα δύο; Ή ίσως υπάρχει πιθανότητα όλο αυτό το θέμα να είναι πολύ πιο απλό από ότι νομίζουμε. Δεν είναι άλλωστε ασυνήθιστο για δύο αντίθετες- αντιτιθέμενες πλευρές, τους πιστούς του Χριστού από τη μια και τους ακολούθους του Αντίχριστου από την άλλη, να εκφράσουν την αφοσίωσή τους στο Θεό τους απεικονίζοντας φυσικά σήματα τα οποία είναι ορατά σε όλους, έτσι ώστε να δείχνουν στον κόσμο με ποιο μέρος είναι…
    Ο τυπικός χριστιανός θα ισχυριστεί πως απλώς δεν θα λάβει το τσιπ σε οποιαδήποτε μορφή και… ξεμπέρδεψε έτσι απλά. Πολλοί μάλιστα από εμάς, ίσως ήδη σκεφτόμαστε πως εφόσον γνωρίζουμε τα αποσπάσματα από την Αγία Γραφή τα οποία αναφέρονται στο χάραγμα θα πουν πως είμαστε πλήρως καλυμμένοι. Απλώς θα περιμένουμε μέχρι τη στιγμή που θα έρθει το σφράγισμα, θα «υποφέρουμε» βέβαια, αλλά από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε με τη ζωή μας.
    Αν ήταν όμως πραγματικά τόσο εύκολο, τότε γιατί υπάρχει μια τόσο σοβαρή βιβλική προειδοποίηση που μας επισημαίνει να προσέξουμε σχετικά με το σημάδι στο μέτωπο;
    Όντως, η έλλειψη πίστης και η αδιαφορία προς την γνώση είναι ένα από τα σημεία των καιρών τα οποία πλήττουν την ίδια την εκκλησία.
    Πριν όμως ξεκινήσουμε να απαντάμε σε αυτήν την ερώτηση, θα πρέπει να δώσουμε μια εκτενή εξήγηση γιατί με ανάλυση μεμονωμένων μόνο εδάφιων της Αγίας Γραφής, μπορεί να υποπέσει εύκολα κάποιος σε θεολογικά λάθη.
    Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί τι ήταν αυτό που σκότωσε το Γολιάθ ? Η Θεία πέτρα, ο Δαβίδ, ο Θεός, ή όλα τα παραπάνω μαζί ;
    Ποια ερώτηση θα κάναμε εφόσον όλα τα παραπάνω συνέβαλλαν στο να θανατωθεί ο Γολιάθ ? Είναι πιθανό ότι κάποιος αιρετικός θα μπορούσε κάλλιστα να απομονώσει ορισμένους στίχους από τη Γραφή προκειμένου να μας εξαπατήσει σε αυτό το θέμα.
    Μήπως «ο Θεός μόνο θανάτωσε τον Γολιάθ», ή «ο Δαβίδ από μόνος του σκότωσε τον Γολιάθ» ? Αν κάποιος συμφωνήσει με οποιαδήποτε από τις παραπάνω διατυπώσεις, κινδυνεύει να υποπέσει σε θεολογικά παραπτώματα.
    Ο διάβολος, όπως απομονώνει πρόβατα και εμφυτεύει λύκους προκειμένου να τα κατασπαράξουν, έτσι προσπαθεί και να απομονώσει διάφορες λέξεις, φράσεις ή ακόμα και να προσθέσει άλλες λέξεις στην Αγία Γραφή προκειμένου να παραποιήσει το νόημα.
    Και ενώ αυτό φαίνεται σαν ένα απλό παράδειγμα, κάποιες αιρέσεις ξεκίνησαν με το να ασχολούνται με την φύση του Χριστού, «Ήταν ο Χριστός Θεός και όχι άνθρωπος ?» ή μήπως, «ήταν άνθρωπος και όχι Θεός» ? Οι αιρέσεις μπορούν να βρουν αντίκρισμα σε εδάφια της Βίβλου που να δείχνουν ότι ο Χριστός ήταν Θεός και να διαφωνήσουν ότι ήταν και άνθρωπος, ενώ άλλες να βρουν ότι ο Χριστός ήταν άνθρωπος και όχι Θεός. Οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές καταλήγει σε σοβαρή αίρεση με αποτέλεσμα να καταλήγει κάποιος σε αιρετική πλάνη καθώς ξεγελάει τον εαυτό του ότι έτσι «θα σωθεί».
    Ο ορθός Χριστιανός γνωρίζει ότι ο Θεός ενέπνευσε τον Δαβίδ να κατευθύνει την Θεία πέτρα με την οποία συνέτριψε το κεφάλι του Γολιάθ. Ακόμη και τα παιδιά γνωρίζουν αυτήν την ιστορία, παρ’ όλα αυτά όμως λίγοι ξέρουν την πραγματική σημασία της. Αλήθεια γιατί απλά ο Θεός δεν χτύπησε με κεραυνό από τον ουρανό, αλλά αντιθέτως άφησε έναν άνθρωπο να συμμετάσχει στην πράξη της θανάτωσης και όχι μόνο αυτό, αλλά και να σώσει και το Ισραήλ την ίδια εκείνη μέρα που ο Γολιάθ ειρωνευόταν και βλασφημούσε τον Επουράνιο Θεό;
    ΔΑΘΙΒ ΓΟΛΙΑΘ
    Υπάρχουν περισσότερα στοιχεία από αυτά σπου μπορεί να δει το «μάτι» στην ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ. Παρ’ όλο που η πέτρα δεν ήταν μια πνευματική πέτρα, η ίδια έκρυβε από πίσω της ένα πνευματικό νόημα το οποίο αφορούσε για κάποιους το πιο κρίσιμο κυριολεκτικό συμβάν στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπου σε κάποιο χρονικό σημείο μια άλλη Θεία πέτρα θα φύγει από τον Δαβίδ και θα συντρίψει το κεφάλι του διαβόλου. Αυτή είναι  ο Ιησούς, ο βράχος όλως των εποχών και ο θεμέλιος λίθος που σήμερα έχει απορριφθεί.
    Μόνο αν εξετάσουμε όταν διαβάζουμε τη Γραφή και τα πολλά επίπεδα νοήματός της, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε και να μην επηρεαζόμαστε από απλοϊκά επιχειρήματα τα οποία προέρχονται από λύκους ντυμένους με ένδυμα προβάτων. Ακόμη και η Αγία Γραφή, παρόλο που ήταν εμπνευσμένη από το Θεό, άνθρωπος την συνέγραψε χρησιμοποιώντας τις καλύτερες δυνατότητές του. Ως αποτέλεσμα, η Αγία Γραφή έγινε εκπληκτικά αλάνθαστη.
    Ο Θεός ήθελε τον άνθρωπο να γίνει συμμέτοχος στη διαδικασία της μετάδοσης του μηνύματος της σωτηρίας, χρησιμοποιώντας την δική του γλώσσα. Έτσι όταν κάθε Μουσουλμάνος ο οποίος πιστεύει ότι το Κοράνι είναι ο λόγος του Θεού αυτολεξεί, το οποίο εκφωνήθηκε στον Μωάμεθ από έναν άγγελο φωτός και σε ρωτάει εσένα τον χριστιανό: είναι η Βίβλος έργο Θεού ή ανθρώπινο, τι θα απαντήσεις;
    Ο σοφός μπορεί να καταλάβει τις τακτικές των λύκων.. Η ψυχή του Μουσουλμάνου είναι μορφοποιημένη έτσι ώστε πάντα να σκέφτεται με μια μοναδική και στενή περιορισμένη όραση. Η φύση του μιμείται τη φύση του Ενωτικού-Αντιτριαδικού του Θεού, του Αλλάχ, ενώ ο χριστιανικός Θεός είναι τριαδικός ο οποίος μπορεί να είναι πάνω στη Γη, εν Πνεύματι, και παντού στον Ουρανό την ίδια στιγμή.
    foto3
    Στην όλη διαδικασία της Σωτηρίας  του ανθρώπου, ο Θεός άφησε ελεύθερο τον άνθρωπο να συμμετάσχει στο σχέδιο της λύτρωσης και ένα τέτοιο σχέδιο είναι χαραγμένο σε τόσο πολλά εδάφια της Αγίας Γραφής. Αναρωτιέται κανείς  με όλα αυτά τα δεδομένα αφού Θεός, ο άνθρωπος και o λίθος-πέτρα, σκότωσαν τον Γολιάθ ποιος θα «σκοτώσει» τον Αντίχριστο; Μόνο ο Χριστός, μόνο ο άνθρωπος, ή και οι δύο ?
    Συνήθως η απάντηση που δίνουν οι περισσότεροι είναι: «Ο Χριστός είναι αυτός που θα συντρίψει το κεφάλι του Αντιχρίστου με το σπαθί που θα εξέχει από το στόμα του», προσθέτοντας ότι, «γι’ αυτό ο άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με την πράξη θανάτωσης του Άρχοντα της Αμαρτίας».
    Και γιατί δίνουν τέτοιου είδους απάντηση; Είτε από έλλειψη επαγωγικής μελέτης ή το άτομο είναι τόσο απαθή και οκνηρό και θέλει ο Χριστός να κάνει τα πάντα. Οι Χριστιανοί σύμφωνα με τον απαθή δεν κάνουν τίποτα. Ο κάθε αφελής μπορεί ακόμα να προσθέσει και κομμάτια από τη Γραφή προκειμένου να επικυρώσει τους ισχυρισμούς του ότι δεν χρειάζεται να κάνουν οι άνθρωποι τίποτα, αλλά ο Χριστός θα τα κάνει όλα. Για παράδειγμα:
    «Και τότε θα ξεσκεπασθή και θα φανερωθή ο άνομος, τον οποίον ο Κυριος θα εξολοθρεύση και θα αφανίση τόσον εύκολα, σαν με ένα φύσημα απλώς του στόματός του και θα τον εξουδετερώση με την ένδοξον εμφάνισιν της παρουσίας του.» (Β Θεσ. 2,8)
    «Και από το στόμα του εξέρχεται ο αληθινός και παντοδύναμος λόγος του, σαν δίκοπο κοφτερό μαχαίρι, δια να κτυπήση με την δύναμιν του προστάγματός του όλα τα έθνη. Και αυτός θα ποιμάνη τους λαούς με ράβδον σιδηράν, με απεριόριστον δύναμιν και εξουσίαν. Και αυτός πατεί στον ληνόν της ακατανικήτου δικαίας οργής του Θεού, του παντοκράτορος, (δια να τιμωρή εν ονόματι του Πατρός τους εσκληρυμένους εις την αμαρτίαν των ασεβείς).» (Αποκ. 19,15)
    Με μια λάθος εκτίμηση, ένα τέτοιο επιχείρημα φαίνεται «βολικό», άλλωστε η Αγία Γραφή μας παραδόθηκε έτσι και το ζήτημα… έκλεισε.!
    Ο αδιάφορος συνήθως παραθέτει τους σωστούς στοίχους αλλά καταλήγει σε λάθος συμπέρασματα. Αυτοί οι στίχοι ενώ είναι αληθείς, η προσπάθεια να στηριχτούν μόνοι τους και απομονωμένοι χωρίς μια πλήρη κατανόηση, είναι μια συνταγή για καταστροφικά συμπεράσματα. Κατ’ αρχήν αυτές οι φράσεις είναι αναμιγμένες με σύμβολα. Ένα «κοφτερό σπαθί» είναι συμβολικό όπως φαίνεται από τα συμφραζόμενα, και ένα τέτοιο συμπέρασμα είναι στην πραγματικότητα η προσωπική ερμηνεία αυτού που είναι συμβολικό.
    Ενώ είναι αλήθεια ότι ο Χριστός είναι ικανός απλώς μόνο να μιλήσει και αυτό αμέσως θα γινόταν, πρέπει όμως να σκεφτούμε σοβαρά ότι χωρίς να ερευνούμε παρόμοια θέματα στη Γραφή χρησιμοποιώντας μια επαγωγική προσέγγιση, η οποία απαιτεί μια ολοκληρωτική έρευνα της Γραφής θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε μεγάλη πλάνη. Επίσης, το να αφήνουμε τον καθέναν να είναι «δικαστής» και «ένορκος» στη Γραφή χωρίς καμία επαρκή ποιμαντική εκκλησιαστική παιδεία είναι επίσης μια καταστροφική συνταγή. Αν αμφιβάλετε γι’ αυτό, τότε σκεφτείτε πως αν ψάξετε μια μεμονωμένη λέξη στο διαδίκτυο όπως τη λέξη «προφητεία», θα νομίσετε πως ό,τι διαβάζετε γι αυτήν είναι σωστό. Τότε όμως είναι που έχετε πέσει στην παγίδα και μπορεί να καταλήξετε σε πλάνη.
    Ο αδιάφορος και ακηδής αγνοεί το μεγαλύτερο μέρος της Γραφής, η οποία επίσης μιλάει για κυριολεκτικά όπλα, ακόμα και στρατούς πολεμιστών για τον πόλεμο κατά του Αντιχρίστου, ο οποίος ενυπάρχει μαζί με τον Λούσιφερ. Αυτό βρίσκεται σε πολλά εδάφια για παράδειγμα στο βιβλίο του προφήτη Ιεζεκιήλ:
    «δια τούτο ιδού, εγώ θα εξαποστείλω εναντίον σου αλλοεθνείς, κακοποιούς από ξένα έθνη, οι οποίοι θα ανασπάσουν τας μαχαίρας των εναντίον σου. Εναντίον της ωραιότητας και μεγαλοπρεπείας σου, την οποίαν δια της επιστήμης σου εφιλοτέχνησες. θα καταστρέψουν και θα κρημνίσουν κάτω στο χώμα όλην την ωραιότητά σου.» (Ιεζ. 28,7)
    «Εγεννήθης και εζησες μέσα εις τα πλούτη, εις κάθε τρυφήν και άνεσιν ωσάν εις παράδεισον Θεού. Εφόρεσες κάθε πολύτιμον λίθον, σάρδιον, τοπάζιον, σμάραγδον, ρουβίνιον, σάπφειρον, ίασπιν, άργυρον, χρυσόν, λιγύριον, αχάτην, αμέθυστον, και χρυσόλιθον και βηρύλλιον και ονύχιον. Εγέμισες τα θησαυροφυλάκιά σου με χρυσίον και αυτάς ακόμη τας αποθήκάς σου.» (Ιεζ. 28,13)
    Όταν κάποιος διαβάζει το, «οι οποίοι θα ανασπάσουν τας μαχαίρας των εναντίον σου», δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, «οι οποίοι» αναφέρονται στο «κακοποιούς από ξένα έθνη» στη μάχη. Σκεφτείτε τη Χιροσίμα και ποιο έθνος ήταν το πιο αδίστακτο σε αυτές τις «μάχες» που την κατέστρεψε.
    Ο Αντίχριστος και οι στρατιές του θα είναι ο μελλοντικός Γολιάθ ο οποίος θα κοροϊδεύει και θα βλασφημεί τον Επουράνιο Θεό. Και τότε θα έρθει το τέλος του όταν ο Χριστός θα ανακοινώσει επίσημα την Κρίση κηρύττοντας πόλεμο κατά του Αντίχριστου στέλνοντας τα ισχυρότερα «έθνη» εναντίον του. Αν και ο Χριστός καθοδηγεί τη μάχη κατά του Αντιχρίστου, στέλνει κάποιους μπροστά για να τον αντιμετωπίσουν.
    Ποιός λοιπόν είναι ο Δαβίδ σήμερα και ποιος ο Γολιάθ? Ιδού το μεγάλο ερώτημα.
    Από τους Αδάμ, Νώε, Αβραάμ, Μωυσή, Δαβίδ και ούτω καθεξής μέχρι την έλευση του Χριστού, αν εξετάσουμε την ιστορία της αληθούς πίστεως, ο Θεός πάντα διαχώριζε ανάμεσα στους ανθρώπους τους Κάιν από τους Αβέλ. Δηλαδή σε ανθρώπους οι οποίοι ακολουθούσαν τη σωστή κατεύθυνση και σε ανθρώπους που την αρνούνται. Φανταστείτε να βρισκόσασταν στη μέση της Εξόδου και να λέγατε στον Μωυσή, «Είναι απλώς μια αιματοχυσία», και, «Ο Θεός είναι μέσα στην καρδιά μου», και ύστερα το επόμενο πρωί. σε κατάσταση σοκ να βρίσκατε τον μεγαλύτερο γιο σας νεκρό.
    Ποιος λοιπόν παίρνει σήμερα τη θέση του Δαβίδ και ποιος του Γολιάθ;
    Ο Δαβίδ είμαστε εμείς αδερφοί μου, ο λαός, ενώ ο Γολιάθ είναι η Νέα Παγκόσμια Τάξη με όλα τα διεφθαρμένα της πρόσωπα όπως πολιτικοί, διανοούμενοι, δάσκαλοι, ιερείς, κ.ο.κ. Ενώ όμως εμείς οι «αμαθείς» στις περισσότερες περιπτώσεις  υποψιαζόμαστε και καταλαβαίνουμε  όταν κάποιος προσπαθεί να κάνει προπαγάνδα υπέρ του συστήματος, δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ιερείς. Πιο συγκεριμένα, ως «αφελείς χριστιανοί» τείνουμε να τους έχουμε περισσότεροι εμπιστοσύνη χωρίς να συνειδητοποιούμε αυτά που μας είπε και ο Άγιος Κοσμάς:
    56. «Θάρθη καιρός που δεν θα υπάρχει αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου».
    Το οποίο συμβαίνει διότι…
    57. «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων».
    foto4
    foto5
    Τι κάνουν λοιπόν σήμερα οι ιερείς; Χρησιμοποιούν θρησκευτικά «τεχνάσματα» για να μας καθηλώσουν στην αδράνεια και να μην αντιδράσουμε εναντίον τους και εναντίον της Νέας Τάξης. Να αφήσουμε δηλαδή τον Γολιάθ να μας εξολοθρεύσει. Παραπονιούνται ότι τους κατακρίνουμε και τους κακολογούμε αντί να κοιτάζουμε τα δικά μας αμαρτήματα και μας λένε συνέχεια να προσπαθήσουμε ο καθένας να βελτιώσει τον εαυτό του. «Τό, Μὴ κρίνετε ἵνα μὴ κριθῆτε, περὶ βίου ἐστίν, οὐ περὶ πίστεως.» Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
    Όμως κάνεις δεν τους κατακρίνει με την προσωπική έννοια. Δεν τους κατακρίνουμε αλλά καταγγέλλουμε, διαμαρτυρόμαστε, παραπονιόμαστε και καθημερινά απογοητευόμαστε. Είμαστε αμαρτωλοί ναι, αλλά και ποιος δεν είναι; Υπάρχει κανένας αναμάρτητος πάνω στη γη; Και τι πρέπει να κάνουμε; Να αφήσουμε τους άλλους που έχουν εξουσία επάνω στο λαό να συνεχίζουν να του ρίχνουν στάχτες στα μάτια, ότι δήθεν αυτοί μάχονται για την Ορθοδοξία και για τον λαό; Δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως παρακολουθώντας την επικαιρότητα σε καθημερινή βάση, τις δηλώσεις, το διαδίκτυο, διαπιστώνουμε με πίκρα το αντίθετο.
    Κάποιος μάλιστα ευλαβής ιερέας που έγραψε στο διαδίκτυο διαμαρτυρόμενος για την σημερινή κατάντια, ο ίδιος σε μια σημαντική υποτίθεται αντιοικουμενική σύναξη, ήτανε… υποστηρικτής της κάρτας του πολίτη. Παρόντες μάρτυρες καλόγεροι που μας το κατήγγειλαν ότι υποστήριζαν πως αυτή η κάρτα δεν… έχει ακόμα το 666 μέσα. Πρώτα θα περιμένουμε να έρθει το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι μας και ύστερα θα αντιδράσουμε ? Μα τότε θα είναι πολύ αργά!
    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
    foto7
    Αναρωτιόματσε ποιους κοροϊδεύουν; Ζούμε σε χρόνια Ομολογίας και Αποκάλυψης. Ποτέ στην ιστορία δεν γινόταν τόσο πολύ αναφορά για το σφράγισμα όσο τώρα και αυτοί μέσα στις ενορίες αποκοιμίζουν το ποίμνιο λέγοντας τους συνεχώς για τις αμαρτίες τους, κάνοντας τους να φεύγουν με ενοχές και συγκεντρώνοντας τους μόνο στο πώς θα σώσουν τον… εαυτούλη τους. Αλήθεια πώς θα τον σώσουν; Με το να υποτάσσονται στα δαιμόνια???
    Κάνουν συγκεντρώσεις ενάντια της κάρτας του πολίτη μόνο για να καθησυχάσουν τους ανησυχώντας, και να πουν ότι κάνουν κάτι γι’ αυτό αλλά τώρα πρέπει να… ηρεμήσουμε ό,τι και να γίνει… νίπτουμε τα χείρας μας όπως ο Πιλάτος. Υποκρισία στον υπέρτατο βαθμό. Τον μεγαλύτερο σκανδαλισμό στην ζωή τους, λένε κάποιοι προσφιλείς μας πιστοί, που ήταν αιτία και απομακρύνθηκαν από την εκκλησία, τους τον δημιούργησαν οι σημερινοί κληρικοί με την στάση τους. Αυτό που διακρίνουμε εδώ και χρόνια είναι ότι οι κληρικοί τρέμουν για τα αξιώματα τους μην τυχόν και πουν κάτι και διωχτούν. Περιμένετε αυτοί να μαρτυρήσουν για την πίστη σας και για την πατρίδα σας; Υπάρχουν βέβαια και οι φωτεινές εξαιρέσεις.
    Ένα άλλο παράδειγμα ενός φίλου μας που ήθελε απλως να μοιράσει κάτι φυλλάδια για τον Φιλόθεο Ζερβάκο μέσα στην εκκλησία. Τότε ο ιερέας τον εδίωξε με την κυριολεξία από τον ναό του, λέγοντας του επί λέξη ότι «δεν σου επιτρέπω να μοιράζεις αυτά μέσα στον ναό». Ο πιστός αυτός έκανε πολύ καιρό να ξαναγυρίσει και να εκκλησιαστεί σε εκείνο τον ναό.
    Κατ’ αρχάς δεν έχει κανένα δικαίωμα ο ιερέας να διώχνει πιστούς από κανένα ναό διότι δεν σας ανήκουν οι ναοί, είστε απλοι μεσολαβητές του Χριστού. Ο ναός είναι ο οίκος του Θεού και όποιος θέλει να έρθει σε αυτόν. Δεν έχετε δικαίωμα εσείς να τον διώξετε. Σας πείραξε αυτό που μοίραζε ο κύριος Χ. γιατί ήταν ενάντια του οικουμενισμού??? Δεν μοίραζε πολιτικά φυλλάδια αλλά βίους αγίων και τον διώξατε??? Με ποιο δικαίωμα.??
    Ένας άλλος φίλος μοίρασε το χριστιανικό ορθόδοξο φυλλάδιο της Φωτεινής Γραμμής η οποία ανοιχτά κατηγορεί τον Οικουμενισμό και επίσης διώχτηκε με άγριο τρόπο από τον ναό.
    Πολύ γνωστός καλόγερος από γνωστή μονή στην Χαλκιδική καταδίωκε με φανατισμό χριστιανικό ομολογιακό κόμμα λέγοντας ΨΕΜΑΤΑ ότι δήθεν κατηγορούσαν τον πάτερ Παϊσιο και έκανε συνειδητή προπαγάνδα υπέρ μνημονιακού κόμματος.
    Συζητάμε και ζητάμε να μην γίνει τμήμα Ισλαμικών σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το ξέρετε ότι μέσα στην Θεολογική Σχολή εδώ και χρόνια υπάρχει αίθουσα που την διέθεσαν για τους μουσουλμάνους να προσεύχονται? Αυτό θα ήταν κατανοητό αν γίνονταν κάπου αλλού, αλλά μέσα σε υποτίθεται Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή? Τι άλλο θα δούμε και φτάνει πια η υποκρισία.
    Δεν θα κατηγορήσουμε τους πολιτικούς αλλά εσάς, διότι από εσάς ξεκίνησε το «στραβοπάτημα» και σήμερα αφήνετε έρμαια ποίμνιο, πατρίδα και Ορθοδοξία.
    Με το να σιωπάτε και να μας λέτε να σιωπάμε και μόνο να προσεύχομαστε, δεν θα λύσετε κανένα πρόβλημα αντίθετως κάθε μέρα ξεσκεπάζεστε και περισσότερο το πόσο έχετε υποταχτεί στο θηρίο.
    Ευλογημένοι όλοι οι χριστιανοί που καθημερινά ομολογούν στις αραβικές χώρες πραγματική πίστη στο Θεό, και δεν νοιάζονται να χάσουν την ζωή τους για τον Χριστό. Σφαγμένοι, ή ακόμα και σταυρωμένοι. Εσείς το μόνο που σας νοιάζει είναι να τα έχετε καλά με τις κυβερνήσεις, μην τυχόν και χάσετε τον «θησαυρό».
    foto8
    Πόσο δίκιο είχε ο Άγιος Κοσμάς όταν μιλούσε για σας περιγράφοντας σας ακριβώς πως θα ήσασταν στην σημερινή εποχή. Δεν σας καίγεται καρφί που η χώρα διαλύεται, ο κόσμος αυτοκτονεί, και το Chrislam θα κυβερνήσει. Να είστε χαρούμενοι! Συνεχίστε ακριβώς ό,τι κάνετε και τώρα. Κρατήστε τον κόσμο στο σκοτάδι κοροϊδεύοντας τους ότι αγωνίζεστε πραγματικά. Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν κάποιοι λίγοι ιερείς και καλόγεροι που πραγματικά έχουν φόβο Θεού και μαρτυρούν την αλήθεια που παίζεται στα παρασκήνια, για να ξυπνήσει ο κόσμος.
    Οι ημέρες της «αγαπολογίας» ανήκουν στο παρελθόν. Οι θρησκευτικοί ηγέτες ασκούν και εκείνοι την δική τους πολιτική προκειμένου να μολύνουν το ποίμνιο και να το παρασύρουν στα αιρετικά τους μονοπάτια. Αν λοιπόν δεν αντιδράσουμε στους αιρετικούς ιερείς, στην κάρτα του πολίτη, στους ομοφυλόφιλους κ.α με άμεσο τρόπο αλλά σωπαίνουμε από υποτιθέμενο «σεβασμό» και «αγάπη» και περιμένουμε μέχρι τα «κακά» να φτάσουν στο κατώφλι μας, τότε μάλλον μοιάζουμε περισσότερο με έναν καρκινοπαθή ο οποίος περιμένει να φτάσει στο τελευταίο στάδιο καρκίνου για να πάρει απόφαση να ακολουθήσει κάποια θεραπεία.
    Ο Κύριος ξεσηκώνει δίκαια έθνη για να εξαλείψουν την θρησκεία του Αντιχρίστου η οποία απλώνει τα πλοκάμια της στη γη. Έτσι, είναι πιθανό όλο αυτό το θέμα να είναι απλούστερο από ότι νομίζουμε όλοι. Δύο συμβολικές αντίθετες «στρατιές».  Η στρατιά του Χριστού από τη μια πλευρά και του Αντιχρίστου από την άλλη, με την απεικόνιση φυσικών σημαδιών επάνω τους τα οποία είναι ορατά στον καθένα, δείχνουν στον κόσμο με ποιανού το μέρος βρίσκονται.
    Κανείς δεν θα σωθεί αν δεν πολεμήσει ενάντια του θηρίου. Η αδράνεια δεν δικαιολογείται πλέον και θα έχει ολέθριες συνέπειες γι αυτόν που επιλέξει να ακολουθήσει το δρόμο της. Μην ξεχνάμε ότι η βασιλεία του Θεού ξεκινά ήδη από εδώ και ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του.
    Όποιος δεν μάχεται σε τούτην την ζώη για δικαιοσύνη δεν την δικαιούστε ούτε στην άλλην.
    ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Ν. ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
    www.nikosxeiladakis.gr
    lithosfotos

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ