• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

    Ένα τρουφάκι είναι λίγο… πολύ λίγο! Συνταγή για τρούφες γάλακτος με μπισκότα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Οι γιορτές πλησιάζουν και τα κεράσματα δεν μπορούν να λείπουν από το σπίτι σου! Τι θα έλεγες, λοιπόν, για πολύχρωμα, μπισκοτένια τρουφάκια από τον Άκη Πετρετζίκη;
    Υλικά
    • 1 ζαχαρούχο γάλα

    • 50 γραμμ. βούτυρο

    • 150 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive ή τύπου πτι μπερ

    • 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

    Για επικάλυψη
    • Κακάο

    • Καρύδα τριμμένη

    • Πολύχρωμη τρούφα

    Διαδικασία
    Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά αδειάζουμε το ζαχαρούχο, προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
    Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, ρίχνουμε 75 γραμμ. από τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα. Αφήνουμε λίγο στην άκρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 75 γραμμ. μπισκότα που τα έχουμε σπάσει στα χέρια.
    Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα. Βάζουμε σε διαφορετικά μπολάκια τις διακοσμήσεις που έχουμε επιλέξει.
    Φοράμε γάντια μίας χρήσης, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Κάθε μπαλάκι το βουτάμε στα μπολ με τις διακοσμήσεις που επιθυμούμε. Αν δεν σερβίρουμε τις τρούφες αμέσως, τις βάζουμε μέσα στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ