• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

    ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΩΝ» ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΩΝ

    Το σχέδιο για την «απαλλοτρίωση» της κινητής και της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, είναι σε πλήρη εξέλιξη και γίνεται με χειρουργικό τρόπο από τα γεράκια των αγορών σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση των «αριστερόχειρων» μαχαιροβγαλτών.
    Διότι είναι άλλο πράγμα να σε σφάζει ένας οποιοσδήποτε μαχαιροβγάλτης και άλλο πράγμα να σε σφάζει «αριστερόχειρ». Έχει τη γλύκα του...
    Όπως εκτιμούν οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές το καλοστημένο σχέδιο των αγορών δεν είναι άλλο από την αντικατάσταση των νομισμάτων με κάρτες και για να συμβεί αυτό θα χρησιμοποιηθούν παντός είδους εκβιασμοί.
    Ένας εξ αυτών θα είναι βεβαίως το περίφημο κούρεμα καταθέσεων, το οποίο όμως δεν θα γίνει με τον κλασικό τρόπο.
    Θα γίνει μέσω των αρνητικών επιτοκίων που ουσιαστικά θα υποτιμήσουν την αξία των καταθέσεων.
    Πώς θα γίνει αυτό;
    Διαβάστε την οικονομική ανάλυση που γράφει στο liberal.gr, ο κ. Ευθύμης Μαραμής, επιχειρηματίας - ανεξάρτητος αναλυτής της Αυστριακής οικονομικής σχολής.
    Στο άρθρο του με τίτλο: «Κατάργηση μετρητών, αρνητικά επιτόκια και λοιπά οικονομικά εγκλήματα», περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια όλα όσα συμβαίνουν ήδη και ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός.
    Ακολουθεί το άρθρο του κ. Μαραμή όπως δημοσιεύθηκε στο liberal.gr :
    Μπορεί να ακούγεται σαν θεωρία συνωμοσίας, όμως, αν κρίνουμε από την αυξανόμενη απόγνωση των κυβερνήσεων για έλεγχο και «ώθηση» της παγκόσμιας οικονομίας, ίσως διαπιστώσουμε πως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
    Αναφέρομαι στην ιδέα για κατάργηση των μετρητών (δολαρίων, ευρώ, λιρών κ.ο.κ.) στη φυσική τους μορφή. Και μία βασική δικαιολογία όσων υποστηρίζουν αυτό το ακραίο μέτρο είναι ότι ενισχύει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να επιβάλουν αρνητικά επιτόκια.
    Τα αρνητικά επιτόκια σημαίνουν ότι οι δανειστές κυριολεκτικά πληρώνουν τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές για να δανειστούν χρήματα! Επίσης, τιμωρούν τους αποταμιευτές που κάνουν οικονομίες για μελλοντική κατανάλωση, επένδυση, ή απλά συνταξιοδοτική ή ιατροφαρμακευτική εξασφάλιση. Οι Δανοί και οι Ελβετοί έχουν υποχωρήσει ήδη σε αρνητικό έδαφος, με τα επιτόκια στο -0,75%.
    Αυτό σημαίνει πως 100.000 σε λογαριασμό στην Ελβετία θα αξίζουν 99.250 μετά από ένα χρόνο. Προς το παρόν τα ποσοστά αυτά ισχύουν μόνο για «υψηλά αποθεματικά» που οι τράπεζες διατηρούν στην κεντρική τράπεζα, τίποτα δεν εμποδίζει όμως τις τράπεζες να απαιτήσουν σύντομα από όλους τους καταθέτες να μοιραστούν το βάρος.


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ