• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

    Γερμανία: Αυτό το καταφύγιο μπορεί να αντέξει την... Ημέρα της Αποκάλυψης!

    Για όσους ασπάζονται τη θεωρία του Νοστράδαμου ότι σύντομα θα έρθει η Ημέρα της Αποκάλυψης, υπάρχει λύση. Μόνο που είναι τσουχτερή. Την Ημέρα της Αποκάλυψης, μόνο ένα καταφύγιο μπορεί να αντέξει σε οποιαδήποτε καταστροφή. Το Vivos Europa One Shelter είναι ένα καταφύγιο στη Γερμανία μόνο για πάμπλουτους που έχει... και του πουλιού το γάλα.
    http://www.protothema.gr/files/1/2015/10/14/doomsday%20bunker/banker9.jpg
    http://www.protothema.gr/files/1/2015/10/14/doomsday%20bunker/banker7.jpg
    http://www.protothema.gr/files/1/2015/10/14/doomsday%20bunker/banker1.jpg
    http://www.protothema.gr/files/1/2015/10/14/doomsday%20bunker/banker2.jpg

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Mirror, την Ημέρα του Αρμαγεδδώνα, θα μπορεί να φιλοξενήσει 34 πάμπλουτες οικογένειες. Άγνωστο παραμένει το κόστος της διαμονής. Με βάση, πάντως, τις ανέσεις του, θυμίζει ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Βρίσκεται στο χωριό Ρότσταιν στην Γερμανία και ο Καλιφορνέζος επιχειρηματίας που είχε την ιδέα της δημιουργίας του έβαλε γερά το χέρι στην τσέπη καταβάλοντας το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.
    Όπως το διαφημίζει στο Διαδίκτυο, το καταφύγιο διαθέτει μεταξύ άλλων, πισίνες, θέατρα, γυμναστήρια, νοσοκομείο, εστιατόρια, κελάρι κρασιών, φούρνο, παρεκκλήσια, σχολείο, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό, κυρίως όμως συνδυάζει την πολυτέλεια με την ασφάλεια. Τουλάχιστον για ένα χρόνο, το καταφύγιο διαθέτει όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση των ατόμων.
    Πρόκειται για το μεγαλύτερο καταφύγιο στον κόσμο το οποίο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, μπορεί να αντέξει σε οποιαδήποτε καταστροφή, από πυρηνική έκρηξη, βιολογική ή χημική επίθεση έως σεισμούς και τσουνάμι, ενώ είναι αυτόνομο σε ηλεκτρική ενέργεια, νερό, εξαερισμό και μέσα επικοινωνίας. Επίσης, θα διαθέτει τράπεζα αποθήκευσης DNA.
    Ο Καλιφορνέζος επιχειρηματίας, Ρόμπερτ Βιτσίνιο, ιδρυτής της εταιρίας Vivos, επισημαίνει ότι η σύγχρονη Κιβωτός του Νώε, ήταν ρωσικό καταφύγιο, το οποίο είχαν κατασκευάσει οι Ρώσοι στον Ψυχρό Πόλεμο στην πρώην Ανατολική Γερμανία και αποφάσισε να το μετατρέψει σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών για την ελίτ.
    Το καταφύγιο περιλαμβάνει πάνω από 21.108 τετραγωνικά μέτρα για κατοικίες και επιπλέον 4.079 τετραγωνικά μέτρα για γραφείο και κτίρια - αποθήκες, η μία εκ των οποίων διαθέτει σταθμό τρένου. Η Vivos θα παρέχει στους ενοίκους ηλεκτρικά οχήματα και τραμ, τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας, ελικόπτερα, προστατευτικές στολές για την έκθεση σε ακτινοβολία. Πάνω από το έδαφος θα υπάρχουν επίσης κήποι, ανοιχτός χώρος για καλλιέργειες και ψάρεμα. Στα πολυτελή διαμερίσματα, η επίπλωση και η διακόσμηση θα μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη.
    protothema

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ