• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

    «Ναι» στο πλαστικό χρήμα, λένε τώρα οι γιατροί

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα προχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την απόκτηση των Tερματικών Aποδοχής Καρτών (POS)


    Από τις αρχές του 2016 ενεργοποιείται η πληρωμή των γιατρών με χρεωστική κάρτα. Οι διευκρινίσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη κατά την προγραμματισμένη συνάντηση με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) την Τετάρτη κρίθηκαν επαρκείς και πλέον το θέμα του ψηφιακού ελέγχου της πληρωμής των ιατρικών επισκέψεων μπαίνει στην τελική ευθεία.
     
    Οι εκπρόσωποι των γιατρών ζήτησαν και έλαβαν διαβεβαιώσεις ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών ιατρικών δεδομένων των ασθενών. 



    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε επιμείνει πολύ στο θέμα της προστασίας του ιατρικού απορρήτου, «οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας θα προχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την απόκτηση των Tερματικών Aποδοχής Καρτών (POS), ωστόσο, έχει διασφαλιστεί από το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν θα φαίνεται στο σύστημα το όνομα και η ειδικότητα του γιατρού, αλλά ο μοναδικός προσωπικός κωδικός που θα έχει πλέον κάθε γιατρός. Έτσι, πχ δεν θα φαίνεται εάν η αμοιβή δίδεται σε ψυχίατρο, γυναικολόγο, ογκολόγο ή παθολόγο».

    «Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που το παραδέχτηκε και ο κ. Αλεξιάδης στη συνάντησή μας. Γι αυτό και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να ξεπεραστεί με τον πιο σίγουρο τρόπο για το συμφέρον των ασθενών», προσθέτει ο πρόεδρος του ΙΣΑ.
     
    Στη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρχει εξαίρεση ποσοστού 5-10% των γιατρών από την καθολική πληρωμή με χρεωστική κάρτα, προκειμένου να εξυπηρετούνται και τυχόν ασθενείς που δεν διαθέτουν κάρτα.
     
    «Εξηγήσαμε στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό ότι με δεδομένο πως το μέτρο της πληρωμής με χρεωστική κάρτα θα εφαρμοστεί σε όλες τις κατηγορίες των ελευθερων επαγγελματιών και όχι μόνο τους γιατρούς, είμαστε απολύτως δεκτικοί στην εφαρμογή του. Δεν αποδεχόμαστε όμως επ ουδενί τρόπο τη στοχοποίηση του ιατρικού σώματος ως βασικούς υπόπτους για τη φοροδιαφυγή» λέει ο κ. Πατούλης.


    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ