• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

    Ιερουσαλήμ: ακτιβιστές καλούν στην άμεση οικοδόμηση του Τρίτου Ναού

    Το κίνημα του «όρους του Ναού» κάλεσε την Πέμπτη σε πορεία κινητοποίηση για να εξορκίσει στην κυριολεξία την ισραηλινή κυβέρνηση να οικοδομήσει άμεσα τον Τρίτο Ναό μεταφέρει το ισραηλινό site Arutz7.
    Την Κυριακή ο ισραηλινός λαός συγκεντρώνεται επ΄ευκαιρία της ημέρας του Tisha B'Av, θεσπισμένης από τους προφήτες για να κλάψει για την πτώση του πρώτου Ναού της Ιερουσαλήμ και του Σολομώντα.Γιορτάζει επίσης την ανάμνηση μιας σειράς από συμφορές που χτύπησαν το εβραικό λαό κατά τη διάρκεια της ιστορίας του.
    Κατά το γεγονός οι οργανωτές έχουν την πρόθεση να ζητήσουν από ττην κυβέρνηση ισραηλινή να «καθαρίσει το άγιο όρος του Ναού από τους εχθρούς του Ισραήλ » και να προχωρήσει στην ανέγερση άμεσα τουΤρίτου Ναού.
    Αν και ο χώρος θεωρείται άγιος τόπος για τους εβραίους μόνο οι μουσουλμάνοι εξουσιοδοτούνται να προσευχηθούν σε αυτόν έπειτα από μια συμφωνία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας μετά το τέλος του πολέμου των 6 ημερών. Ένα « statu quo » που καμιά ισραηλινή κυβέρνηση δεν εύχεται προς το παρόν να προσβάλει [για την ώρα].(lemondejuif 23.7.15)
    To Iσραήλ ξεκινάει από απόψε το βράδυ Σαββάτου να εορτάζει την οικοδόμηση των 2 πρώτων Ναών του Σολομώντα και δεκάδες χιλιάδες άτομα μεταβαίνουν στον Τοίχο των Δακρύων.
    Channel 7, Ticha Be Av neuf ans, 25/07/15 20h26
    Εξ αιτίας της γιορτής θα τηρηθούν εθιμοτυπικοί κανόνες και παραδόσεις όπως νηστείας και αποχής από τροφή και ποτό,απαγόρευση να φέρεις υποδήματα και η συνουσία. Σήμερα και άυριο θα προφέρονατι θρήνοι από όλες τις κοινότητες Ashkénazes, Séfarades, Yéménites κ.α(inn)
    pentapostagma
    Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ