• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

    Δείτε που συνεδριάζει η παγκόσμια ελίτ ... (Φωτογραφίες)

    Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση σε χώρους συνάντησης των πιο ισχυρών ηγετών του κόσμου.

    Η ασφάλεια είναι το παν σε αυτές τις συναντήσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτά τα οκτώ δωμάτια, που βρίσκονται σε καλά ασφαλισμένα κτήρια, μερικές φορές μέσα σε τεράστια ασφαλή συγκροτήματα και είναι υποθέσεις κεκλεισμένων των θυρών.


    Αυτό το «απόρρητο» ήταν που μάγεψε το φωτογράφο Luca Zanier, ο οποίος εισέβαλε στα δωμάτια στα κτήρια των Ηνωμένων Εθνών, της FIFA, του Συμβουλίου της Ευρώπης και σε άλλες διεθνείς κυβερνητικές υπηρεσίες, ενώ ήταν εντελώς άδειες.

    Είναι σε αυτά τα δωμάτια που λαμβάνονται αποφάσεις από λίγα μόνο άτομα που αλλάζουν τον κόσμο. Οι αποφάσεις αυτές «καθορίζουν ένα μεγάλο μέρος της συλλογικής μας ύπαρξης», είπε ο Zanier, όπου εμπνεύστηκε ακριβώς από αυτό για να φτιάξει τη συλλογή του με τίτλο οι «Διάδρομοι της εξουσίας».

    Δείτε τις αίθουσες:

    Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, είναι ίσως το πιο ισχυρό δωμάτιο που ο Zanier έχει φωτογραφίσει. Εδώ, εκπρόσωποι από 192 κρατικές αντιπροσωπείες ψηφίζουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις και τις λειτουργίες του ΟΗΕ.


    Το Συμβούλιο Κηδεμονίας ΟΗΕ δεν έχει συναντηθεί σε αυτό το δωμάτιο από το 1994. Ωστόσο, είναι ακόμα ένα μέρος του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και παραμένει οργανισμός στα χαρτιά.


    Το δωμάτιο XXIV του ΟΗΕ είναι μια αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας 260 ατόμων στο γραφείο της Γενεύης του ΟΗΕ. Αν και δεν έχει την λάμψη του αρχηγείου της Νέας Υόρκης, είναι βέβαιο ότι ορισμένες σημαντικές συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί εδώ.


    Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA συναντάται σε αυτή την εκπληκτική αίθουσα στη Ζυρίχη, στην Ελβετία. Η εκτελεστική επιτροπή είναι το κύριο όργανο λήψης αποφάσεων της FIFA.


    Αυτή η αίθουσα συνεδρίασης είναι η έδρα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Παρίσι. Η επιρροή του 94χρονου πολιτικού κόμματος έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι ακόμα μια σημαντική δύναμη στη γαλλική πολιτική.


    Το Εθνικό Συμβούλιο Hall στη Βέρνη της Ελβετίας βρίσκεται στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Μέγαρο. Εκεί γίνονται οι συνεδριάσεις τόσο του Εθνικού Συμβουλίου (κάτω Βουλή) όσο και του συμβούλιο των μελών (άνω βουλή).


    Η βιβλιοθήκη στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου μετρά την ισχύ της σε βιβλία. Με 6,5 εκατ. τόμους και 9.000 περιοδικά και εφημερίδες, είναι μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στη Γερμανία.


    Η αίθουσα συνεντεύξεων τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής. Η διακυβερνητική οργάνωση, η οποία επιδιώκει να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, χρησιμοποιεί αυτό το χώρο για να διαδώσει τα μηνύματά της στον Τύπο.


    defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ