• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

    ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΠΙΣΤΙΑΣ...Φωτογράφιζε την ερωμένη του σε κάθε της κίνηση - Τώρα όλες οι φωτογραφίες της εκτίθενται σε γκαλερί [εικόνες]

    Ενας επιχειρηματίας από την Κολωνία, ο Gunter K., 39 ετών, τα είχε με τη γραμματέα του Margaret S., 24 ετών. Την φωτογράφισε και κράτησε το πολύτιμο αρχείο.
    Όλα βρέθηκαν σε μια βαλίτσα όταν το διαμέρισμα καταστράφηκε.
    Τα ντοκουμέντα είναι πλήθος έγχρωμων και ασπρόμαυρων φωτογραφιών που δείχνουν την ίδια γυναίκα σε διαφορετικά σημεία και πόζες.

    Να κάθεται μπροστά από μια γραφομηχανή στο γραφείο, να ξαπλώνει σε ένα ξενοδοχείο, να ντύνεται, να είναι ημίγυμνη ή να βάφεται. Στο αρχείο το οποίο είναι σχολιασμένο υπάρχει ακόμη και τούφα από τα μαλλιά της, τόσο την λάτρευε. Υπάρχουν ακόμη λογαριασμοί από ξενοδοχεία και εστιατόρια, αλλά και μέσων μεταφοράς καθώς και εισιτήρια από θέατρα και κινηματογράφους.
    Τα περισσότερα σχόλια που έχουν γραφεί είναι σε γραφομηχανή και θυμίζουν επίσημες ενημερώσεις. Το βασικό στοιχείο στις σημειώσεις είναι οι σεξουαλικές συνευρέσεις, η συχνότητά τους, η σεξουαλική θέση κάθε φορά και ο ακριβής χρόνος που κρατούσε κάθε σεξουαλική πράξη. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι ωμή και χυδαία σε μερικές εκφράσεις της.

    Ο παράνομος δεσμός κράτησε από τον Μάιο του 1969 ως τον Δεκέμβριο του 1970. Όλα τα ντοκουμέντα εκτίθενται τώρα σε γκαλερί -Στη Γερμανία αρχικά, και το 2015 στη Νέα Υόρκη.
    «Τον Σεπτέμβριο του 1970 το ημερολόγιο που κρατούσε περιγράφει με απόλυτες λεπτομέρειες όχι μόνο τα σεξουαλικά του ζευγαριού αλλά και όσα συνέβαιναν από δίπλα. Όλα είναι γραμμένα και δακτυλογραφημένα με τρομερή επιμέλεια, με κόκκινο και μαύρο μελάνι και δείχνουν σε ένα βαθμό ένα είδος εμμονής" αναφέρει ο γκαλερίστας.

    Το ζευγάρι πήγαινε επαγγελματικά ταξίδια, έμενε σε ξενοδοχεία με σπα και επισκέφθηκε το καζίνο του Βισμπάντεν. Κάποια στιγμή οι συναντήσεις γίνονταν σε ένα διαμέρισμα που υπήρχε στην επιχείρηση του Gunter. Εκεί ζουν πραγματικά μοναδικές στιγμές. Η Μάργκαρετ μαγειρεύει κοτόπουλο και ψάρια με σαλάτα αγγούρι. Πίνουν πορτοκαλάδα με λικέρ και παρακολουθούν έγχρωμη τηλεόραση.
    "Η Μάργκαρετ φόρεσε για εκείνον τα ρούχα που της είχε αγοράσει. Αυτός στην πραγματικότητα είναι ένας μάτσο εραστής που θέλει να τα έχει όλα σε έλεγχο. Εκείνη λατρεύει την προσοχή που της δείχνει, τη γενναιοδωρία του και της αρέσει να την χειραγωγεί. Τον ζηλεύει, μένει έγκυος παρότι παίρνει χάπι και κάνει παράνομη έκτρωση –για τρίτη φορά στην ηλικία της.

    Η σχέση μοιάζει να φτάνει στο τέλος της. Η Μάργκαρετ φοβάται. ¨Μετά τα Χριστούγεννα το γαμήσι θα τελειώσει και δεν θα είσαι πιά ανάμεσα σε δύο γάμους», του λέει εκείνη. Εκείνος μπλέκει με άλλες γυναίκες. Δεν είναι όλες ερωτικές ιστορίες, μόνο σεξουαλικές περιπέτειες.
    Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της έκθεσης είναι ένα δείγμα της μεσαίας γερμανικής τάξης στα πρώτα χρόνια της εποχής του Χέλμουτ Κολ.

    Ωστόσο, οι σημειώσεις αναφέρουν ότι η σύζυγός του Λένι ήταν ενήμερη για τη σχέση του άντρα της αλλά επέλεξε να υποφέρει την ταπείνωση. Σε μια σελίδα που είναι γραμμένη σε γραφομηχανή, ο Γκίντερ περιγράφει μια σκηνή ανάμεσα στην Μάργκαρετ και στη σύζυγό του:
    Δευτέρα 7.9.1070.
    Στο γεύμα, η Λένι λέει στη Μάργκαρετ: Κυρία μου είστε ένας άθλιος χαρακτήρας να θέλετε να χαλάσετε έναν καλό γάμο.
    Τρίτη 8.9.1070
    Γύρω στις 10 το πρωί η Μάργκαρετ μου λέει: Θα αφήσεις αυτό το βρίσιμο από τη γυναίκα σου να περάσει έτσι; Ε, λοιπόν, δεν έχει πια σεξ, μπορείς να πηδάς τη γυναίκα σου. Ο,τι και να κάνεις δεν θα σε αφήσω να με πηδάς πλέον.
    Αργότερα, η σύζυγός του της ζήτησε συγγνώμη, στο γεύμα στις 8.9.1070.
    Εκείνο το απόγευμα πήγαν επάνω και έκαναν έρωτα και οι σημειώσεις καταλήγουν ως εξής:
    Εφαγαν τη διαβολοσαλάτα. Όλα είναι εντάξει πάλι.
    Το απίστευτο χρονικό απιστίας κυκλοφορεί σε βιβλίο με τίτλο  ‘Margret: Chronik einer Affare – Mai 1969 bis Dezember 1970’.
    Εκτίθεται σε γκαλερί τέχνης στη Νέα Υόρκη ως τις 18 Απριλίου 2015.


    Πηγή: iefimerida.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ