• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

    Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς

    Για το σιρόπι

    - 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
    - 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
    - 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
    - 1 ξύλο κανέλας
    - φλούδα ενός λεμονιού


    Για το χαλβά

    - 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    - 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
    - 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
    - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
    - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα ή χοντροκομμένα
    - 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

    Εκτέλεση

    Για το σιρόπι


    1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το χυμό του λεμονιού, να βράσουν για περίπου 5-6 λεπτά.

    2. Στη συνέχεια, μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει ξανά.

    Για το χαλβά

    3. Σε άλλη αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σιμιγδάλι, μέχρι να ξανθύνει.

    4. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τη σκόνη κανέλας. Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε σταδιακά όλο το σιρόπι, χωρίς το ξύλο της κανέλας.

    5. Όταν πήξει ο χαλβάς, το βάζουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για 1 περίπου ώρα. Κατόπιν τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού από γλυκό του κουταλιού λεμόνι ή τον πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας.
    Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

    newsbeast.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ