• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

    Η ανακοίνωση της NASA: 70 Αστεροειδείς θα πλησιάσουν κοντά στη Γη μέχρι το τέλος του Φλεβάρη, 2015!!!!!!!!!!!!!!!

    Μια πραγματική προειδοποίηση ήρθε από τη NASA. Περίπου 70 αστεροειδείς, έως και 1 χιλιόμετρο πλάτος, απειλούν τη Γη. Αυτοί οι διαστημικοί ογκόλιθοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν καταστροφικές συνέπειες, εάν επρόκειτο να χτυπήσουν τον πλανήτη μας.

    Σχεδόν 70 αστεροειδείς ανιχνεύτηκαν στο ραντάρ από το δίκτυο επιτήρησης του διαστήματος της NASA και της Διοίκησης Διαστήματος, μερικά από εκείνα έχουν διάμετρο περίπου 100 μέτρα, ενώ κάποια φτάνουν το μέγεθος ενός διώροφου λεωφορείου. 
    planet_asteroid_impact
    Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, αν ένα από αυτά τα τέρατα, χτυπούσε τη Γη, θα μπορούσε να "αλλάξει τη ζωή όπως την ξέρουμε." Οι επιπτώσεις θα ήταν καταστροφικές, καταστρέφοντας της πόλης και δημιουργώντας ένα ρήγμα στα δίκτυα μεταφοράς και επικοινωνίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της NASA, υπάρχουν εντυπωσιακές και ανησυχητικές προβλέψεις. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, η Γη θα έχει πολλές συναντήσεις κοντά με περίπου 68 αστεροειδείς και αυτός ο συναγερμός δεν πρέπει να υποτιμάται.
    Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσει ένας τεράστιος βράχος κοντά στη Γη με διάμετρο 450 μέτρα πλάτος. Το όνομά του είναι YQ96 2005.  Αλλά ένας άλλος βράχος πολύ μεγάλος θα περάσει κοντά από τη γη στις 12 Ιανουαρίου και oνομάζεται 2007EJ, ο αστεροειδής ταξιδεύει με ταχύτητα 34.500 mph.
    αστεροειδής-2jpg
    Οι ειδικοί λένε ότι, αν και είναι απίθανο ότι ένα από αυτά θα χτυπήσει τη Γη, υπάρχει πάντα μια πιθανότητα ότι ένα από αυτά μπορεί να αλλάξει την τροχιά, και να κατευθυνθεί προς τη Γη.
    Ο Bill Νάπιερ, καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Buckinghamshire, δήλωσε: « Παρακολουθούμε στενά αυτούς τους αστεροειδείς, και δεν πρέπει να υποτιμούμε τον κίνδυνο πρόσκρουσης. Ωστόσο, οι συγκρούσεις με διαστημικά απόβλητα μικρότερα, εμφανίζονται πιο συχνά και πιο σπάνια με αστεροειδείς μεγαλύτερης διαμέτρου(1,2 μίλια) και μπορούν να προκαλέσουν μια παγκόσμια καταστροφή και εξολόθρευση περίπου τα δύο τρίτα της ανθρώπινης φυλής, κυρίως λόγω της θερμότητας . Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος που ασκούνται από κομήτες, και αυτό συμβαίνει σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα ».
    the_asteroids4
    Οι προειδοποιήσεις που έρχονται από τους επιστήμονες από όλο τον κόσμο, έχουν θορυβήσει τους ηγέτες των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο, δηλώνοντας ότι υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο αστεροειδείς που πετάνε στο διάστημα, και ότι χωρίς την καλύτερη τεχνολογία και τα μέσα για την εκτροπή αυτών των γιγαντιαίων βράχων, θα μπορούσε να υπάρχει η πιθανότητα ορισμένα από αυτά να πλήξουν τη Γη και να εξαπολύσουν μια καταστροφή παρόμοια με εκείνη που σκότωσε τους δεινοσαύρους πριν 65 εκατομμύρια χρόνια. 



    anekshghta-fainomena

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ