• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

    ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !! ΙΣΧΥΡΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

    Ισχυροί σεισμοί σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα, σύμφωνα και με τους σεισμογράφους του Πανεπιστημίου Αθηνών.


    Το πρωί της Παρασκευής, δυνατός σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη Κεφαλονιά. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και έγινε αισθητός από τους κατοίκους, οι οποίοι αναφέρουν ότι τρόμαξαν αρκετά. Η μετασεισμική δραστηριότητα κυλάει φυσιολογικά. Πριν λίγες μέρες στη Κεφαλονιά, είχε σημειωθεί άλλος ένας σεισμός με μέγεθος μεγαλύτερο των 4,0 Ρίχτερ.

    Το απόγευμα της Παρασκευής, ισχυρός σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στο Κορινθιακό κόλπο και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Στερεά Ελλάδα και τη βόρεια Πελοπόννησο. Μάλιστα προξένησε και μικρές ζημιές στο Αίγιο και τη Πάτρα, κυρίως σε παλαιά κτήρια. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα, έχοντας μία μικρή ανησυχία, για τη περιοχή στην οποία σημειώθηκε η δόνηση. Η περιοχή στο παρελθόν έχει δώσει αρκετά ισχυρούς σεισμούς.

    Τέλος, μικροσεισμοί σημειώνονται στη Κρήτη τις τελευταίες ώρες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τους σεισμολόγους, οι οποίοι επικεντρώνονται κυρίως στη σεισμική δραστηριότητα μεταξύ Κεφαλονιάς και Αιγίου.


    greek-weather

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ