• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

    Έκτακτο:”Καιρική βόμβα” από την επόμενη Τετάρτη “σκάει” σ’όλη την Ελλάδα!

    “Καιρική βόμβα” θα ”σκάσει” σε λίγες ημέρες, με ακραία καιρικά φαινόμενα για πολλές μέρες και σε μεγάλη έκταση της Ελλάδας.


    Τα φαινόμενα που θα σημειώνονται, θα είναι πανίσχυρες καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και πυκνά χιόνια στα βουνά και ίσως και λίγο χαμηλότερα, της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

    Παράλληλα, οι βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι, θα ενισχυθούν σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στο βόρειο Αιγαίο, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει σημαντική πτώση από βορρά προς νότο.

    Το ισχυρό αυτό σύστημα βροχοπτώσεων, το ονομάζουμε ”καιρική βόμβα”, καθώς αυτό θα είναι η αιτία μίας πολυήμερης επιδείνωσης του καιρού σε όλη την Ελλάδα, με βροχερό και άκρως φθινοπωρινό καιρό. Όλα τα προγνωστικά μας στοιχεία, δείχνουν πως αυτή η ακαριαία μεταβολή του καιρού με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα κρατήσει τουλάχιστον ως και τα τέλη του Οκτώβρη.

    Είναι μία εξέλιξη, την οποία ανέδειξε από τις αρχές του μήνα το greek-weather.org.  Μάλιστα, στα τέλη του Οκτώβρη, το ενδεχόμενο για ψυχρή εισβολή στη βόρεια Ελλάδα, με τα χιόνια να πέφτουν ακόμα και σε ημιορεινά τμήματα, είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Το μόνο σίγουρο είναι, πως από την επόμενη Τετάρτη, όλη η Ελλάδα μπαίνει σε κλοιό κακοκαιρίας τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη του μήνα που διανύουμε.

    makeleio.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ