• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

    Τέλος εποχής για την ΝΟΚΙΑ

    Η Microsoft καταργεί το όνομα «Nokia» στα smartphones
    Περίπου μισό χρόνο μετά την εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της φινλανδικής εταιρείας Nokia, η οποία κάποτε ήταν κυρίαρχος στην αγορά κινητών, η αμερικανική Microsoft δεν θα χρησιμοποιεί πλέον στα νέα μοντέλα «έξυπνων» κινητών (smartphones) το όνομα Nokia.
    Έτσι, όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το BBC, τα νέα μοντέλα Nokia Lumia θα ονομάζονται πλέον Microsoft Lumia.

    Το τμήμα της φινλανδικής εταιρείας, που δεν έχει εξαγοραστεί από την Microsoft, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κανονικά την ονομασία Nokia. Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας είχε γίνει τον Απρίλιο αντί 7,2 δις δολαρίων.

    Μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της γαλλικής Nokia στο Facebook επιβεβαίωσε την εγκατάλειψη του ονόματος Nokia στα νέα Lumia. Η μετονομασία θα λάβει χώρα σταδιακά σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Η εγκατάλειψη του brandname της Nokia, κατά το BBC, έρχεται παρά τη συμφωνία της Microsoft να χρησιμοποιεί επί μια δεκαετία το όνομα της Nokia στα προϊόντα κινητής. Η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται σε φάση μεγάλης εσωτερικής αναδιοργάνωσης και πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλός της Σάτια Ναντέλα ανακοίνωσε την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας, από τις οποίες οι 12.500 θα αφορούν προσωπικό της Nokia.

    zougla.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ