• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

    Σάλος από το πωλητήριο του ναυαγίου της Ζακύνθου!

    Η μεταβίβαση μιας μεγάλης έκτασης 15 χιλιάδων στρεμμάτων στα ορεινά της Ζακύνθου από τους απογόνους μια παλιάς ζακυνθινής οικογένειας σε μια εταιρεία η οποία φέρεται να σχετίζεται με τις αγοραπωλησίες του εμίρη του Κατάρ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο νησί.


    Η έκταση αυτή φέρεται να περιβάλλει την περίφημη ακτή του Ναυαγίου, η οποία αποτελεί το πιο διάσημο γεωγραφικό σημείο της Ζακύνθου και για την οποία εμφανίζεται να διατηρεί ιδιοκτησιακούς τίτλους η Εκκλησία.


     Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου, έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκατ. ευρώ και ποσό 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης. Το ακίνητο όμως αυτό η εφορία φέρεται να το κοστολογεί με υπερδιπλάσια αξία.

    Η εταιρεία που εμφανίζεται ως ο αγοραστής της επίμαχης έκτασης φέρεται να δραστηριοποιείται στο διεθνές real estate, ενώ ο πωλητής της επίμαχης έκτασης είναι ο τελευταίος απόγονος μιας παλιάς οικογένειας ευγενών του νησιού, με τίτλους από τον 17ο αιώνα.

    Εκ μέρους της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή, σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου.

    Η περιοχή για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έκταση η οποία, σύμφωνα με την Εκκλησία, ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και περιλαμβάνει τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου.

    Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στον ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε πως η Εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά.



    e-radio.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ