• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

    Αυτή η διαφημιστική εκστρατεία σόκαρε ακόμα και τους Ελβετούς!

    Γέμισε η Ελβετία με αφίσες... αληθινού σεξ
    Δείτε τη διαφημιστική εκστρατεία που σόκαρε ακόμα και τους Ελβετούς - Οι υπεύθυνοι ζήτησαν από αληθινά ζευγάρια (και ομοφυλόφιλα) να κάνουν σεξ στην κάμερα, για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για το AIDS

    Αφίσες κατά του ΑIDS με ζευγάρια να χαίρονται τον έρωτα σε στάσεις... Κάμα Σούτρα γέμισαν τους δρόμους της Ελβετίας προκαλώντας την έντονη δυσφορία πολλών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και Ελβετών πολιτών (ειδικά γονέων).

    Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Liberation", η υπόθεση έχει λάβει διαστάσεις σκανδάλου καθώς οι αφίσες με ζευγάρια που επιδίδονται σε σεξουαλικές περιπτύξεις, όπως το να απολαμβάνουν ένα αφρόλουτρο στην μπανιέρα ή ένας καθιστός άνδρας να έχει από πάνω το ταίρι του αφήνοντας σε κοινή θέα τα καλλίγραμμα οπίσθια της κοπέλας, κρίθηκαν ως άκρως προκλητικές από οργανώσεις και γονείς. Με πρωτοβουλία των ελβετικών υγειονομικών αρχών, η εκστρατεία κατά του AIDS, υπό τον τίτλο: "Love life" (Ερωτική Ζωή) έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τους κινδύνους που εγκυμονούν από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, έσπευσαν να επισημάνουν οι υπεύθυνοι της διαφημιστικής εκστρατείας.



     Όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι υγειονομικές αρχές της χώρας είχαν την ιδέα να κάνουν εκστρατεία υπαίθριας επικοινωνίας με αληθινά ζευγάρια, αμφιφυλόφιλα αλλά και ομοφυλόφιλα, προκειμένου να αγγίξουν όλους τους πολίτες, οι σεξουαλικές προτιμήσεις των οποίων ποικίλλουν.



    Ακόμα και στην Ελβετία, ωστόσο, μία χώρα που θεωρείται απαλλαγμένη από ταμπού και προκαταλήψεις, οι διαφημίσεις αυτές προκαλούν σάλο αφού οι πολίτες που βλέπουν ακόμα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια να ποζάρουν σαν να είναι στην ... κρεβατοκάμαρά τους, θεωρούν τις διαφημίσεις άκρως σεξουαλικές και διαμαρτύρονται για την τοποθέτησή τους σε δρόμους αφού ακόμα και παιδιά μπορούν να τις δουν.

    Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, στη διαφημιστική υπαίθρια καμπάνια δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 300 πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ωστόσο, επελέγησαν πέντε ζευγάρια ηλικίας 20 έως 52 ετών. Τα κριτήρια επιλογής ήταν πολλά, από την εξωτερική εμφάνιση έως την άνεση που είχαν απέναντι στο φακό και βεβαίως θα έπρεπε να καλύπτουν όλα τα σεξουαλικά γούστα.



    Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές είχαν στόχο να αφυπνίσουν τον ολλανδικό λαό, ανεξαρτήτως ηλικίας, για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την ασθένεια του AIDS και όλα τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα έτσι ώστε να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης όλοι οι πολίτες, είτε είναι 20 ετών, είτε 50 γιατί ο κίνδυνος καραδοκεί αφού δεν έχει ούτε ηλικία, ούτε φύλο. Ωστόσο, οι αφίσες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και γονέων οι οποίοι ζήτησαν τη άμεση απόσυρση των αφισών. 

















    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ