• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ !!

    Μπορεί όλο το καλοκαίρι να είχαμε αρκετές βροχές και θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές όχι και τόσο καλοκαιρινές, ωστόσο ο Αύγουστος και το μεγαλύτερο κομμάτι του Αυγούστου, περίπου ως και τα μέσα του, θα συνοδεύεται από αρκετά θερμές αέριες μάζες που θα έρθουν από την βόρεια Αφρική και την Σαχάρα.

    Φαίνεται να ενισχύονται μετά τις 2-3 Αυγούστου οι νότιοι, νοτιοδυτικοί άνεμοι σε όλη την Μεσόγειο και την Ελλάδα και έτσι μετά τις 4-5 Αυγούστου και για ένα χρονικό διάστημα 4-5 περίπου ημερών, να έχουμε κύμα καύσωνα σε όλη την Ελλάδα αλλά και γενικότερα σε όλη την ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη, με θερμοκρασίες άνω των 40oC !!

    Τα στατιστικά στοιχεία μάλιστα, θέλουν αυτό το ισχυρό κύμα καύσωνα, ως ένα από τα ισχυρότερα των τελευταίων ετών στην Ευρώπη και ίσως και στην χώρα μας.

    Να τονίσουμε ότι στην Ελλάδα, το τελευταίο ισχυρό κύμα καύσωνα που καταγράφηκε, με θερμοκρασίες ακόμα και 45-46oC, ήταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2007.

    Τις επόμενες ημέρες, θα σας ενημερώσουμε μέσω προγνώσεων μας και άρθρων μας, για το πόσο σφοδρό θα είναι αυτό το κύμα ζέστης που θα επηρεάσει την περιοχή μας, στο πρώτο μισό του Αυγούστου.

    Πάντως ο συνδυασμός νοτιάδων και ζέστης, ίσως προκαλέσει και πολλά προβλήματα όσον αφορά την εκδήλωση πυρκαγιών στην χώρα μας και την Ευρώπη γενικότερα.



    greek-weather.org

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ