• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

    Όταν ο εργοδότης είναι << κόπανος >>...

    Εργοδότης βασάνιζε έγκυο
    Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστη έγκυος υπάλληλος σύμφωνα με καταγγελία που έχει καταγραφεί στην ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη. 



    Υπάλληλος γραφείου σε εμπορική εταιρεία κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας, πως όταν η ίδια ενημέρωσε τον διευθυντή της ότι είναι έγκυος, αυτός προσπάθησε να την απολύσει.

    Σύμφωνα με Το Ποντίκι, η εργαζόμενη προσήλθε κανονικά στην εργασία της την επόμενη ημέρα, γνωστοποιώντας στον διευθυντή ότι είναι παράνομη η απόλυσή της, εφόσον ήταν έγκυος. 

    Από εκείνη τη στιγμή ο διευθυντής άρχισε τα «καψόνια»: Απαγόρευσε στην έγκυο να χρησιμοποιεί το ασανσέρ με την πρόφαση ότι το ασανσέρ χρησιμοποιούνταν μόνο από… διευθυντές και πελάτες, ενώ την προσέβαλε καθημερινά λέγοντας πως η εγκυμοσύνη έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην εξωτερική εμφάνισή της. 

    Παράλληλα, η κοπέλα αναγκάστηκε να αλλάξει γραφείο, χωρίς να υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα απαραίτητα για την εργασία της αρχεία.

    Μάλιστα, ο διευθυντής έπαψε να της αναθέτει οποιαδήποτε εργασία, παρά τις επίμονες ενστάσεις της εργαζόμενης.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας προσπάθησαν να συνετίσουν τον διευθυντή επισημαίνοντας πως οι πράξεις του είναι παράνομες.

    nooz.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ