• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

    Κλειστά και αύριο τα φαρμακεία

    Μέχρι και αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου συνεχίζεται η απεργία των φαρμακοποιών, οπότε θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του κλάδου για να προσδιορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.
    Από την Πέμπτη παρατηρούνται ουρές πολιτών στα φαρμακεία που εφημερεύουν, οι οποίοι προσπαθούν να εξυπηρετηθούν.
    Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών ξεκαθάρισε  ότι δεν θα αυξηθούν τα εφημερεύοντα φαρμακεία και χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση του αντιπροέδρου του, Γιάννη Δαγρέ, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται σε 150 από 50 τα εφημερεύοντα φαρμακεία.
    Όπως είχε δηλώσει ο κ. Δαγρές, ο αριθμός των φαρμακείων που εφημερεύουν αυξάνεται από 50 σε 150 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ ξεκίνησε ήδη μηχανισμός βάσει του οποίου ομάδες φαρμακοποιών θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες, ώστε να επέμβουν σε περιοχές όπου παρατηρείται οξύ πρόβλημα, είτε με ουρές στα φαρμακεία, είτε ελλείψεων, για να προσφέρουν φάρμακα.
    Όμηροι των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών που απεργούν είναι οι πολίτες δήλωσε χθες στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί «αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του κόσμου. Χρησιμοποιούν τον κόσμο ως όμηρο των συνδικαλιστικών τους επιδιώξεων».
    Ο κ. Γεωργιάδης, ακόμη, μίλησε και για πόλεμο των φαρμακοποιών ενάντια στην κοινωνία. Εξήγησε πως με τις διατάξεις «τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να ανοίγουν φαρμακεία. Μπορεί να συστεγάζεται, όμως, φαρμακείο με φαρμακοποιό ως ξεχωριστή επιχείρηση, με ξεχωριστό ΑΦΜ και ξεχωριστή ταμειακή μηχανή».
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ