• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

    Αιματηρές εκλογές στην Τουρκία-Έξι νεκροί στις δημοτικές εκλογές

    Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες που υποστηρίζουν αντίπαλους υποψηφίους στιςδημοτικές εκλογές που διεξάγονται στην Τουρκία και οι οποίες έχουν μετατραπεί σ' ένα δημοψήφισμα για τη διακυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη με πυροβόλα όπλα ανάμεσα σε δύο οικογένειες στο χωριό Γιουβατσίκ στην ανατολική επαρχία Σανλιούρφα, που συνορεύει με τη Συρία. Υπάρχουν επίσης πέντε τραυματίες, η κατάσταση μερικών από τους οποίους είναι σοβαρή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Τέτοιες συγκρούσεις είχαν σημειωθεί εκεί και σε προηγούμενες τοπικές εκλογές.

    Στην επαρχία Χατάι, η οποία συνορεύει επίσης με τη Συρία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη με πυροβόλα όπλα που ξέσπασε ανάμεσα σε συγγενείς δύο υποψηφίων στο χωριό Γκομπασί, δήλωσαν αξιωματούχοι. Εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από μαχαίρι κατά την ίδια σύγκρουση, μετέδωσε το Dogan. Οι υποψήφιοι στις εκλογές γι' αυτά τα τοπικά αξιώματα δεν είναι κομματικοί υποψήφιοι.

    Φεμινίστριες της οργάνωσης Femen αναστάτωσαν για λίγο την ψηφοφορία σε μια συντηρητική περιοχή της Κωνσταντινούπολης όπου είχε ψηφίσει ο Ερντογάν.

    Οι δημοτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Τουρκία, έχουν κρίσιμη σημασία για το μέλλον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να αποκρούσει κατηγορίες σε βάρος του για διαφθορά.


    hellas-now.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ