• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

    ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ!!!!Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ!!!!

    Γράφει η Δέσποινα Δημότση  
     Σε αντίθεση από όσα έλεγαν οι περισσότεροι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια για την αύξηση της θερμοκρασίας της γης, εμείς έχουμε να πούμε πως ζήσαμε το τελευταίο διάστημα σε ρυθμούς παγετώνων!!! Όσοι δεν διαμένουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθήσαμε τι έζησαν οι συνάνθρωποί μας που ζουν εκεί. Μία «επίθεση» της φύσης, καθώς οι θερμοκρασίες πραγματικά πέρασαν τα όρια κάθε φαντασίας.
    Ακόμα και οι πολικές αρκούδες δεν άντεξαν το πολικό ψύχος που εμφανίστηκε σε 50 Αμερικάνικες Πολιτείες, οι οποίες έτρεξαν να βρουν ζεστασιά σε εσωτερικούς χώρους!!! Tην ώρα που οι Αμερικανοί προσπαθούσαν να επιβιώσουν στην…εποχή των παγετώνων, τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον «πολικό στρόβιλο» (πολική δίνη) που έπληξε τη χώρα . Πρόκειται για μια γιγαντιαία μάζα ψυχρού αέρα η οποία περιβάλλεται από ένα (jet stream) – ένα ρεύμα ισχυρών δυτικών ανέμων που χωρίζουν τις ψυχρές από τα θερμές αέριες μάζες και κινούνται με μεγάλη ταχύτητα σε ύψος περίπου 5 χλμ. με 12 χλμ. μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο πολικός στρόβιλος ανάγκασε μέχρι και την Ανάνα, πολική αρκούδα-ατραξιόν του ζωολογικού κήπου στο Σικάγο να μείνει χτες όλη την ημέρα σε εσωτερικό χώρο. Στη λίμνη Μίσιγκαν, έκπληκτοι οι κλειδαμπαρωμένοι πολίτες είδαν ένα παγοθραυστικό να κάνει την εμφάνιση του την ώρα που η τιμή του φυσικού αερίου έχει δεκαπλασιαστεί. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θερμοκρασίες-ρεκόρ καταγράφηκαν στο Δέλτα του ποταμού Μισισιπί ενώ τα θερμόμετρα έδειξαν -45 βαθμούς σε περιοχές της Βόρειας Καρολίνας και της Τζόρτζια.  Οι «διάσημες» πόλεις ήταν πόλεις – φαντάσματα ενώ οι εικόνες που λαμβάναμε από το διαδίκτυο ήταν τρομερές. Κρύσταλλοι πάγου σχεδόν παντού σε αμάξια και αυτοκίνητα, δρόμοι έρημοι χωρίς δείγμα ανθρώπου να κινείται στους πολυσύχναστους δρόμους, εικόνες που βρίσκουμε μόνο στην Ανταρκτική!!!
    Ταυτόχρονα στο νότιο ημισφαίριο οι θερμοκρασίες άγγιξαν στην Αυστραλία τους +50 Κελσίου!!! Τεράστιες πυρκαγιές σαρώνουν την ήπειρο καίγοντας στο πέρασμα τους ότι βρουν δέντρα, σπίτια κτλ.  Η ατμοσφαιρική ρύπανση σε πολλές περιοχές του Σίδνεϊ έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, με τον συνδυασμό καπνού και τέφρας να έχουν καλύψει μεγάλο μέρος της πόλης. Χιλιάδες πυροσβέστες, εκατοντάδες πυροσβεστικά οχήματα και 90 αεροσκάφη μάχονται με τις φλόγες που έχουν απανθρακώσει τουλάχιστον 300.000 στρέμματα.
    Βλέποντας τα παραπάνω καταστροφικά για τον πλανήτη μας σενάρια και εξετάζοντας τα με περαιτέρω λεπτομέρεια καταλήγουμε όλο και περισσότεροι πλέον στο συμπέρασμα πως σε αντίθεση σε όσα λένε οι περισσότεροι για υπερθέρμανση του πλανήτη, η Γη μάλλον σταδιακά περνάει σε εποχή μίνι παγετώνων όπως έχει δείξει και η ιστορία της παλαιότερα. Όπως είχαμε επισημάνει παλαιότερα σε άρθρο τον Φεβρουάριο του 2012 (Αργολική Ανάπτυξη Αρ. Φ. 600),  «Με βάση τις μετρήσεις από περισσότερους από 30.000 σταθμούς μέτρησης, τα στοιχεία που εκδόθηκαν πριν λίγες μέρες, χωρίς τυμπανοκρουσίες από την Met Office (την Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία Β.Μ.Υ.) και την Μονάδα Κλιματικής Έρευνας του πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, επιβεβαιώνει ότι η αυξητική τάση της παγκόσμιας θερμοκρασίας έληξε το 1997. Ο «κύκλος 24» που αποκαλούν οι επιστήμονες, αναφέρεται σε έναν κύκλο όπου ο ήλιος εκπέμπει ασυνήθιστα επίπεδα ενέργειας. Τώρα βρισκόμαστε στην κορύφωση αυτού του κύκλου και απειλούμεθα με ψυχρά καλοκαίρια και έντονους χειμώνες (αν θυμάστε πριν λίγα χρόνια είχαμε παρόμοια φαινόμενο με ψυχρό καλοκαίρι που η υψηλή θερμοκρασία διήρκησε περίπου ένα μήνα).»
    Ας προετοιμαστούμε λοιπόν ψυχολογικά, να ζήσουμε στο μέλλον μεγάλες αλλαγές στην φύση και τα καιρικά φαινόμενα. Είναι η «κληρονομιά» μας διότι δεν μάθαμε να σεβόμαστε την φύση γιατί είμαστε ένα κομμάτι της, αλλά της φερόμαστε σαν να είμαστε εμείς τα αφεντικά της!!! καιρός να αλλάξουμε όσα νομίζαμε δεδομένα…

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ