• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

    Δύο τραπεζίτες της JP Morgan και της Deutsche Bank αυτοκτόνησαν στο Λονδίνο

    ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΠΗΔΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ
    Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
    Το πρωί της Τετάρτης 29/01/14, ο 39χρονος Gabriel Magee, υψηλό στέλεχος της JP Morgan αυτοκτόνησε πηδώντας από τον τελευταίο όροφο του ουρανοξύστη της Εταιρίας. Η σορός του βρέθηκε στον ένατο  όροφο εκ των 33 που συνολικά έχει ο πύργος της Canary Wharf, όπου το σώμα προσέκρουσε κατά την πτώση σε χαμηλότερη οροφή  που περιβάλλει τον κυρίως ουρανοξύστη. Ο Magee ζούσε στο Λονδίνο εδώ και 7 χρόνια λόγω μετεγκατάστασης της  JP Morgan στο Λονδίνο το 2007. Διατελούσε Αντιπρόεδρος του τμήματος Εταιριών και Επενδύσεων. Εκπρόσωπος της Τράπεζας εξέφρασε τα συλληπητήριά του αναφέροντας ότι “η οικογένεια της  J.P. Morgan στην 25η Bank Street, έχασε σήμερα ένα μέλος της.  
    article-2547275-1B06BE2F00000578-924_634x769
    Τα σημεία από όπου πήδηξε ο αυτόχειρας και μετά προσέκρουσε κατά την πτώση
    Η Scotland Yard ανακοίνωσε ότι κλήθηκε να μεταβεί στην  25η Bank Street στις 8.02 π.μ. και ότι οι επιθεωρητές δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο στο θάνατο αυτόν. “Καμιά σύλληψη δεν έγινε και το περιστατικό δεν θεωρείται ύποπτο σε αυτό το πρώιμο στάδιο”, δήλωσε και ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.
    Ένας συνάδελφος του αυτόχειρα δήλωσε στην MailOnline ότι το νεκρό σώμα έμεινε τουλάχιστον δυο ώρες στην χαμηλότερη οροφή και χωρίς  καν να το σκεπάσουν. “Εκατοντάδες υπάλληλοι το έβλεπαν από τα παράθυρά τους. Την περασμένη βδομάδα ήταν η εβδομάδα των bonus της JP Morgan και ελπίζω να μην υπάρχει συσχέτιση με αυτό”.
    Man Dies After Falling From JP Morgan Bank Roof In London
    οι υπάλληλοι βλέπουν από τα παράθυρα επί ώρες την ματωμένη σωρό
    Ένας άλλος εργαζόμενος δηλωσε στην Evening Standard ότι είναι φοβερό αφήνουν το σώμα ενός νεκρού έτσι για τέσσερις ώρες. “εγώ και άλλοι συνάδελφοι είμασταν πολύ εκνευρισμένοι που άφησαν το αιμόφυρτο πτώμα σε κοινή θέα για τόση ώρα”.
    JP-Morgan-3069928
    Η Amie Hughes-Gage είπε ότι μετακινήθηκε η σωρός από την αστυνομία μετά από 4 ώρες, ενώ ο Hetal Patel έγραψε στο  tweeter ότι ο 9ος όροφος της JP Morgan είναι ορατός από το παράθυρό του και ότι για πολλή ώρα το σώμα το είχαν αφήσει πεταμένο.
    JP-Morgan-3069930
    Το κτίριο της JP Morgan στέγαζε τα διευθυντικά γραφεία της Τράπεζας “Επιχείρηση για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική”(EMEA) από τον Ιούλιο του 2012. Ανήκαν στην   Lehman Brothers μέχρι τη χρεοκοπία της το 2008. 
    H αυτοκτονία αυτή ,μεγαλοστελέχους στον τραπεζικό τομέα, είναι η δέυτερη μέσα σε δυο μέρες στην Αγγλία. Την Κυριακή ο πρώην γενικός διοικητής της Deutsche Bank, ο αμερικανός William ή ‘Bill’ Broeksmit, 58 ετών βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στο Νότιο Kensington. Μόνιμος κάτικος Αγγλίας για πολλά χρόνια που διατηρούσε και  διαμέρισμα στο πολυτελές  Central Park building στη Νέα Υόρκη. Ο Broeksmit εργαζόταν από το 1996 στη Deutsche Bank απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ είχε δουλέψει και για την Merrill Lynch. Είχε εγκαταλείψει μαζί με άλλους τραπεζίτες τη Merrill Lynch όταν η Deutsche Bank ανέπτυξε τη δεκαετία του 90 τον επενδυτικό τραπεζικό τομέα της. Ήταν ειδικός στα ασφάλιστρα κινδύνου τα οποία και διαχειριζόταν κατ’ αποκλειστικότητα. Η κατοικία του στο Evelyn Gardens του Νότιου Kensington, κοστολογείται γύρω στα 2 000 000 αγγλικές λίρες, ενώ το διαμέρισμά του στηνΑμερική εκτμάται γύρω στα 4 500 000 δολλάρια. Είχε συμμετάσχει στη “σωτηρία” της Deutsche Bank στην κρίση των τοξικών χρεών του 2008 και ως  risk expert, βοήθησε την τράπεζα να μεταπουλήσει τα επικίνδυνα χρέη και να μειώσει το συνολικό ποσό του δανεισμού.
    Η κατοικία του αυτόχειρα στο Kensington όπου βρέθηκε απαγχωνισμένος
    Η κατοικία του αυτόχειρα στο Kensington όπου βρέθηκε απαγχωνισμένος
    Η Scotland Yard ανακοίνωσε ότι 58χρονος βρέθηκε απαγχωνισμένος στο Evelyn Gardens, SW7, μετά από κλήση της Αστυνομίας την Κυριακή στις 12 35 μμ .”Ο θάνατός του δε θεωρείται ύποπτος”.
    πηγές: Daily Mail, Guardian

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ