• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

    ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ "ΘΥΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑ; Οι Zαχόπουλος, Λιάπης, Τομπούλογλου ως στάχτη στα μάτια του (τηλεοπτικού) κοινού

    Από την Ιόλη Πιερίδη
    Απ΄ όπου και να τους πιάσεις λερώνεσαι. Μιλάμε για ολόκληρο το φάσμα του κομματικού-πολιτικού συστήματος.
    Από τους φασίστες, (την εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου) ως τα πλουσιόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις ιλιγγιώδεις καταθέσεις και τις επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές εταιρειών όπως είναι η Βlackrock και η J.P. Morgan.


    Φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο στα σκάνδαλα και τις πάσης φύσεως μίζες έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα 2 κόμματα εξουσίας μια και κυβέρνησαν και εξακολουθούν να κυβερνούν τη χώρα από το 1974 έως σήμερα.
    Αν το καλοσκεφθείτε δεν έχει περάσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ χωρίς κάποιο μικρό ή μεγάλο σκάνδαλο να δει το φως της δημοσιότητας με εμπλεκομένους πρόσωπα της εξουσίας.
    Φυσικά η αναλογία των σκανδάλων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με εκείνα που δεν τα παίρνουμε χαμπάρι είναι φανατικά υπέρ των τελευταίων.
    Μάλιστα όταν ένα σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη κατά περίεργο τρόπο λειτουργεί σαν πέπλο συγκάλυψης σε κάποιο πιο τερατώδες που βρίσκεται σε εξέλιξη.
    Πάρτε παράδειγμα την υπόθεση Χάρη Τομπούλογλου.
    Αν ο Σαμαράς είχε 10 υποθέσεις τύπου Χάρη θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές κάνοντας μια επίδειξη κάθαρσης στον κρατικό μηχανισμό.
    Την ίδια ώρα όμως που ο τσαχπίνης Χάρης δίνεται λεία στους κακοπληρωμένους ρεπόρτερς των καναλιών, η ομολογία Κάντα περνάει σχεδόν απαρατήρητη και οι άνδρες του Δένδια δεν δείχνουν να έχουν καμία διάθεση να συλλάβουν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και επιχειρηματίες.
    Κάποιοι μάλιστα από αυτούς ετοιμάζονται να αποδράσουν αλά Καραβέλα.
    Τι συμβαίνει εδώ άραγε;
    Μήπως ακόμη και τα σκάνδαλα καταλήγουν στην τελική μέρος της επικοινωνιακής χειραγώγησης της κοινωνίας από περίεργα συμφέροντα;
    Το λέμε αυτό γιατί ο Τομπούλογλου σαν προσωπικότητα είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα έκανε πάσης φύσεως μυστικούς, νηστικούς πράκτορες και λαμόγια εκβιαστές να κολλήσουν πάνω του όπως οι μύγες στα σκατά.
    Ο Τομπούλογλου το πιο πιθανό είναι, να έχει τον κώλο του ανοιχτό σε πάσης φύσεως λαμόγια.
    Το γεγονός ότι επελέγη αυτή η συγκυρία για να συλληφθεί και να βγει στη σέντρα μπορεί και να μην είναι και τόσο τυχαίο.
    Υπό κανονικές συνθήκες οι καταθέσεις του Κάντα θα μπορούσαν ακόμη και να προκαλέσουν αυτό που λέμε ανήκεστο βλάβη στην κυβέρνηση.
    Κι όμως το δίδυμο Λιάπη-Τομπούλογλου με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του βγάζει την κυβέρνηση από δυσάρεστες έως άκρως επικίνδυνες καταστάσεις.
    Ίσως ο Τομπούλογλου να είναι αυτός που πιθανόν να σώσει την ζωή του Κάντα-ενός πολύ "επικίνδυνου" μάρτυρα για το εγχώριο σύστημα της διαπλοκής.
    Ο ίδιος ο Τομπούλογλου τώρα έχει αρκετά κοινά σαν προσωπικότητα με τον περίφημο Χρήστο Ζαχόπουλο.
    Είπαμε Ζαχόπουλος και θυμηθήκαμε τα σκάνδαλα της πρώτης τριετίας Καραμανλή-ας τα ξαναθυμηθούμε γιατί κάποια συνεχίζονται ως σήμερα.
    • των υποκλοπών
    • της απαγωγής των Πακιστανών
    • το εκκλησιαστικό σκάνδαλο (δεν το δημιούργησε η ΝΔ αλλά το χρεώνεται λόγω της σταθερής υποστήριξής της στον Χριστόδουλο, συνεργάτες του οποίου ήταν οι πρωταγωνιστές – οι περισσότεροι, μάλιστα, έχουν επανέλθει στην «αυλή» του)
    • η αποπομπή του υφυπουργού Ρεγκούζα για στενές σχέσεις με τσοντο-καναλάρχη
    • η αποπομπή του υφυπουργού Σαλαγκούδη για στενή συνεργασία με τον Ρουμάνο Τίμις, τον οποίο παλιότερα ο ίδιος αποκαλούσε «άρχοντα των ναρκωτικών» (ο Τίμις ήταν αχυράνθρωπος του Μπόμπολα στις επενδύσεις χρυσού στη Χαλκιδική)
    • η παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ Ν. Παλαιοκρασσά, καταγγέλλοντας σκάνδαλα στις αναθέσεις της ΔΕΗ προς τον Μυτηλιναίο
    • οι μίζες των «κουμπάρων»-στελεχών της, για να μην τιμωρηθεί το καρτέλ γάλακτος
    • τα προεκλογικά γεύματα Νικήτα Κακλαμάνη, που πλήρωναν οι εταιρείες-προμηθευτές του δημοσίου
    • των δομημένων ομολόγων, για να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων
    • των Ζωνιανών, με βουλευτές και μεσαία στελέχη της αναμειγμένα στην προστασία των λαθρεμπόρων
    • το αναψυκτήριο και οι «φιλοξενούμενοι» ανασφάλιστοι Ινδοί του Μαγγίνα
    • οι διαδοχικές αθωώσεις της αστυνομικής αυθαιρεσίας (υπόθεση ζαρντινιέρα, υπόθεση μεταναστών στο τμήμα Ομόνοιας)
    • οι διαδοχικές ρυθμίσεις των οφειλών των εργοδοτών στο ΙΚΑ
    • η απαλλαγή των τραπεζών από τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους προς τους εργαζομένους τους (παλιότερα Εμπορική, πρόσφατα ALPHA)
    • η υπόθεση Ζαχόπουλου-ΥΠΠΟ
    Είναι μόνο ελάχιστες σελίδες από την Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια των Σκανδάλων της Μεταπολίτευσης η οποία φυσικά και συμπληρώνεται καθημερινά.
    Αυτή η καταραμένη περίοδος δεν θα τελειώσει αν δεν κυβερνήσει και η πολιτική συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ- μετά από εκείνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μέσα από μια διεφθαρμένη διακυβέρνηση δεκαετιών οδήγησαν τους πολίτες στην φτωχοποίηση με το κράτος σε ρόλο τραμπούκου.
    Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική και με διαρκείς ανατροπές...

    kourdistoportocali.com
    lithosfotos

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ