• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

    Η ΕΛ.ΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ TO ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ... Ενδεχόμενη μεταφορά όπλων από κουρδική οργάνωση

    Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ προκάλεσε η σημερινή ανέυρεση του φουσκωτού γεμάτου με οπλισμό. Συντονισμένες έρευνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο κάνουν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την ανεύρεση οπλισμού σε φουσκωτό σκάφος που έπλεε μεταξύ Χίου και Οινουσσών και είχε ως προορισμό τα τουρκικά παράλια.
    Στόχος είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    Στο σκάφος επέβαιναν δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι καταζητούμενοι στη γειτονική χώρα για συμμετοχή σε ένοπλες επιθέσεις. Ενας από τους Ελληνες συλληφθέντες είναι 22 ετών, σπουδαστής στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο και υποστήριξε ότι πήρε αμοιβή για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία.

    Για την υπόθεση γίνονται σε αρκετά σημεία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα: Γίνονται έρευνες σε κατοικία στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια. Ερευνες πραγματοποιούνται επίσης σε κατοικίες σε Θεσσαλονίκη και Κόρινθο. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «ενδεχόμενη μεταφορά όπλων από κουρδική οργάνωση -πιθανόν το Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (DΗΚΡ-C)- προς τη γειτονική χώρα με σκοπό να πραγματοποιηθούν ένοπλες επιθέσεις σε τουρκικό έδαφος, πιθανότατα στη Σμύρνη.

    Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους ότι «αν επαληθευθεί το σενάριο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα δεχθεί πιέσεις και κατηγορίες από την τουρκική και την αμερικανική πλευρά ότι υποβοηθά Κούρδους εξτρεμιστές και ότι επιτρέπει εκπόρευση επιθέσεων προς την Τουρκία από το ελληνικό έδαφος».


    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ