• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

    Μήνυμα IIF σε Στουρνάρα: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές μετά το 2020

    Ο κ. Στουρνάρας είχε προαναγγείλει την έκδοση ενός μικρού ομολόγου εντός του 2014
    Τέλος στα όποια σενάρια για να βγεί η χώρα μας ξανά στι αγορές το 2014, βάζει το IIF.
    To Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικής (IIF), σε έκθεσή του, αναφέρει χαρακτηριστικά για την Ελλάδα:
    "Σημαντικά ποσά δανεισμού με υψηλότερο κόστος θα μπορούσαν πιθανώς να επηρεάσουν αρνητικά τις επίσημες προβλέψεις βιωσιμότητας του χρέους. Γι’ αυτό, ο δανεισμός από τις αγορές είναι πιθανό να εμποδιστεί από την Τρόικα μέχρι η ανάπτυξη να επιστρέψει σε ετήσιους ρυθμούς της τάξεως του 3,2% που προβλέπει το πρόγραμμα για το 2015-2020. Το πρόγραμμα πράγματι προβλέπει μικρά αλλά αυξανόμενα ποσά εκδόσεων να ξεκινούν μόλις το 2018, με πλήρη έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020".
    Αυτή η έκθεση, έρχεται λίγες ώρες μετά τη αισιόδοξη εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών  Γιάννη Στουρνάρα, ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στις αγορές το 2014 μέσω της έκδοσης ενός μικρού ομολόγου.
    Όπως έχε δηλώσεις στο Reuters στις 30/5/13: "Η έκδοση ομολόγου το 2014 θα είναι μικρή" επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΟΣΑ.
    Και πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας: Δεν είμαι σίγουρος αν η έκδοση ομολόγου θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο ή στο δεύτερο εξάμηνο του 2014".
    Όμως μετά την έκθεση του IIF ο υπουργός οικονομικών αναδιπλώθηκε και με νέες δηλώσεις τους  εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος:"Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα," δήλωσε


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ