• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

    El Chupacabras: Ένα γενετικό πείραμα, ένας εξωγήινος ή ένα υπερφυσικό ον?

    Μυστηριώδεις θάνατοι ζώων προκάλεσαν μαζική υστερία στο μικρό νησί του Πουέρτο Ρίκο. Το 1992, οι εφημερίδες του Puerto Rico ανέφεραν ότι είχε πραγματοποιηθεί μια σειρά παράξενων δολοφονιών ποικίλων ζώων συμπεριλαμβανομένων πουλιών, αλόγων και ιδιαιτέρως κατσικών. Οι δολοφονίες εμφανίστηκαν γύρω από το χωριό Moca, και οι ντόπιοι πίστευαν ότι ένα μυθικό πλάσμα αποκαλούμενο El Vampiro de Moca (Ο Βρικόλακας της Moca) ήταν υπεύθυνο.



     
     
    chupacabras3
    Μετά τις αναφορές ακρωτηριασμένων ζώων στα αγροκτήματα του Puerto Rico, άρχισαν να παρουσιάζονται αυτόπτες μάρτυρες για να περιγράψουν το αρπακτικό ζώο, φερόμενο να έχει αστραφτερά κόκκινα μάτια, πρόσωπο τερατώδους ασχήμιας και φτερά νυχτερίδας βρικόλακα.
     
    Chupacabra 1 
    Για μία περίοδο έξι μηνών οι σφαγές επεκτάθηκαν, προκαλώντας μαζικό πανικό και υστερία. Οι ερευνητές έφτιαξαν τον όρο ‘Chupacabra’ (τσουπακάπρα) που στα Ισπανικά σημαίνει ‘Κατσικο-ρουφήχτρας’.

    Το όνομα αφορούσε τις πληγές οπής και την έλλειψη αίματος που βρίσκονταν στα θύματα. Οι αναφορές της δραστηριότητας του Chupacabra (τσουπακάπρα) άρχισαν έπειτα να εξαπλώνονται και στη Βόρεια και στη Νότια Αμερική και κατά την τελευταία δεκαετία οι αναγνωρίσεις/θεάσεις έχουν αναφερθεί προς Βορρά μέχρι την Καρολίνα των ΗΠΑ και προς νότο ως τη Χιλή.
    Το φαινόμενο Chupacabra (τσουπακάπρα) επεκτάθηκε από ένα βαμπίρ χωριού σε ένα διεθνές φαινόμενο. Το Chupacabra έγινε ένα όνειρο πωλήσεων με μπλούζες, παιχνίδια και ακόμη και ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 90 η υστερία έσβησε και αναφέρθηκαν λιγότερες αναγνωρίσεις.

    Chupacabra alien-bessere-qual 11440228 
    Οι ανεξήγητες δολοφονίες ζώων συνεχίζονται ακόμα στο Πουέρτο Ρίκο και οι ντόπιοι έχουν παραμείνει με ένα πραγματικό μυστήριο για το ποιος ή τι σκοτώνει τα ζώα τους. Μερικοί λένε ότι είναι απλά η φαντασία του κοινού το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ (σίγουρα όχι αναίτια). Άλλοι λένε ότι το πλάσμα είναι ένα γενετικό πείραμα που ξέφυγε, ένας εξωγήινος ή ένα υπερφυσικό ον.

     




     
    Μετάφραση: "Αντέχεις την Αλήθεια; Το Χρονικό της Αιχμαλωσίας"

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ