• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 30 Απριλίου 2013

    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ...........


    Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

    Για όσους γνωρίζουν την ιστοριούλα με τον βάτραχο που πέφτει μέσα στην κατσαρόλα και αρχίζει να βράζει σιγά - σιγά, ας κοιτάξουν λίγο στον καθρέφτη.
    Oι περισσότεροι με τους οποίους μιλάω, εδώ και πάρα πολύ καιρό, θεωρούν ότι αυτό που ονομάζεται "κρίση", αφορά άλλους και όχι αυτούς. Ο ίδιοι θεωρούν τον εαυτό τους κριτή όλων των άλλων και αυτοεξαιρούνται από την κατάσταση που εξελίσσεται. Με λίγα λόγια, όσα έγιναν μέχρι σήμερα, δεν έχουν περάσει συνολικά από κανενός το μυαλό.
    Με πρόσχημα την κακή οικονομική διαχείριση, και ένα εξωτερικό χρέος, που δημιουργήθηκε με ευθύνη των πολιτικών από το 1975 και μετά, ξεκίνησε σταδιακή επίθεση σε όλα τα εισοδήματα και τις ιδιοκτησίες των απλών πολιτών. Ιδιοκτησίες που είτε ήταν η κληρονομιά πολλών μεταπολεμικών γενεών που δούλευαν μεροδούλι - μεροφάϊ, είτε αγοράστηκαν με φουσκωμένα και υπέρογκα τραπεζικά δάνεια
    - Σας έκοψαν τον μισθό, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ζήτηση στην αγορά.
    - Αυτό οδήγησε σε κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων και απολύσεις υπαλλήλων.
    - Ομοίως οδήγησε πάρα πολλούς από εσάς να μην μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια για το σπίτι ή το αυτοκινητό τους ή την επιχείρηση τους.
    - Σας ήρθαν λογαριασμοί της ΔΕΗ δέκα φορές αυξημένοι και φυσικά δεν είχατε και δεν έχετε να τους πληρώστε.
    - Σας έκοψαν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σας έβαλαν να πληρώνετε στα νοσοκομεία και στα ιατρεία για να σας δει ένας γιατρός, ενώ ήδη πληρώνετε το ταμείο σας υποχρεωτικά.
    - Σας έβαλαν να πληρώνετε αυξημένη εισφορά για τα φάρμακά σας και τα περισσότερα και πιο αξιόπιστα τα έβγαλαν από την λίστα.
    - Οι πολιτικοί που ξαναψηφίσατε τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια, παραδέχτηκαν πολλές φορές ότι σας έκλεβαν επί δεκαετίες. Σας είπαν ότι μετάνιωσαν και θα φτιάξουν την Ελλάδα, και εσείς τους πιστέψατε. Και ξαναέκαναν τα ίδια.
    - Σας είπαν ότι δεν θα μειώσουν τις επικουρικές συντάξεις και τις μείωσαν περισσότερο από το μισό.
    - Σας είπαν τρεις φορές ότι δεν θα λάβουν επιπλέον μέτρα και τα έλαβαν.
    - Σας είπαν ότι θα βγει η Ελλάδα στις "αγορές" το 2011,  το 2012, το 2013, και ότι θα έρθει η ανάπτυξη  και ακόμα περιμένετε να τα δείτε.
    - Σας είπαν ότι θα βοηθηθούν οι άνεργοι, και μείωσαν το επίδομα ανεργίας.
    - Σας είπαν ότι θα βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αντ' αυτού, αύξησαν το ΦΠΑ και την φορολογία. Ενώ από την άλλη, χάρισαν δάνεια σε τράπεζες και έδωσαν και δίνουν συνεχώς λεφτά στους τραπεζίτες για να μην χρεοκοπήσουν.
    - Συνεχίζετε να ανοίγετε την τηλεόραση για να ενημερωθείτε και κοιμάστε με σφιγμένο στομάχι. Και συνεχίζετε να βλέπετε τηλεόραση.
    - Σας είπαν ότι θα ενισχύσουν και θα εξορθολογήσουν το κοινωνικό κράτος και αντ' αυτού έκοψαν τις αναπηρικές συντάξεις ακόμα και από τους πραγματικούς αναπήρους.
    - Σας γέμισαν το μυαλό ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι υψηλοί, και λόγω ανταγωνιστικότητας πρέπει να μειωθούν, και εσείς το πιστέψατε. Τώρα είστε ευχαριστημένοι ακόμα και αν βρείτε μία δουλειά με 200 ευρώ το μήνα. Αυτό ήθελαν να πετύχουν και το πέτυχαν.
    - Σας κατάργησαν κάθε εργασιακό δικαίωμα και εσείς ακόμα ασχολείστε με τους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί σας έπεισαν ότι για όλα φταίνε αυτοί. Παρ' αυτά, τα κόμματα ψήφισαν νόμο που μπορούν να προσλαμβάνουν συμβασιούχους εκτός ΑΣΕΠ.
    - Σας είπαν ότι οι 4000 συνάνθρωποι σας που αυτοκτόνησαν, ήταν ψυχοπαθείς. Και εσείς το πιστέψατε, ξεχνώντας την λέξη "απόγνωση".
    - Τα παιδιά σας, με πτυχία και γνώσεις, έφυγαν για το εξωτερικό. Και το θεωρείτε λογικό, να εγκαταλείπουν οι νέοι την χώρα τους, και να περιμένετε να αναπτυχθεί αυτή η οικονομία προς όφελςο της Ελλάδας.
    - Κατήργησαν κάθε εργασιακό και συνταγματικό σας δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στη παιδεία και στην υποχρέωση του κράτους έναντι του πολίτη.
    - Σας μετονόμασαν καταναλωτές, και τώρα επενδυτές, επειδή έχετε μερικά ευρώ σε μία τράπεζα για ώρα ανάγκης, και μπορούν, δίνοντας το "δικαίωμα στον εαυτό τους" να σας αρπάξουν τις καταθέσεις σας, όταν "αποφασίσουν" ότι χρωστάτε.
    - Η Εφορία, απέκτησε τακτικές τραπεζών, και πλέον θα τοκίζει τον φόρο σας με 8.5%. Και να χρωστάτε πάνω από 300 ευρώ θα σας παίρνει το σπίτι χωρίς να σας ρωτήσει. Και ακόμα πληρώνετε και περιμένετε την ελάφρυνση.
    - Πληρώνετε συνεχώς χαράτσι, εισφορές και κάθε είδους λογαριασμό που θα σκαρφιστούν να σας στείλουν, και το θεωρείτε λογικό, επειδή σας έπεισαν "ότι τα φάγατε όλοι μαζί". ΔΕΝ σκέφτεστε όμως ότι αν τα είχατε φάει όντως, δεν θα κινδυνεύατε να χάσετε το σπίτι σας ή δεν θα είχατε να φάτε, γιατί θα είχατε παχυλό λογαριασμό στην Τράπεζα.
    - Σας κούρεψαν τα ομόλογα "εγγύηση" και ακόμα περιμένετε να σας επιστραφούν τα χρήματα.
    - Ξεπουλάνε μπροστά στα μάτια σας όλη την δημόσια περιουσία, που χτίστηκε με τα δικά σας λεφτά.
    - Κανένας δεν σας ρώτησε για να μπει η χώρα στο ΔΝΤ. Σας κυβερνούν τρεις υπάλληλοι που δεν τους ψήφισε κανένας και οι πολιτικοί που ψηφίσατε είναι υπάλληλοι των υπαλλήλων. Και ακόμα δεν το είδατε.

    Μα είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος να αναπτυχθεί η χώρα με τέτοιες συνθήκες
    Και τι κάνετε για όλα αυτά ? Περιμένετε την "ανάπτυξη" συνεχίζοντας να πιστεύετε τα ψέμματα που σας λένε.

    Με λίγα λόγια, μέσα σε τρία χρόνια, σας διέλυσαν την ζωή, και εσείς τους κοιτάτε.
    ίσως ξυπνήσετε πάρα πολλοί όταν θα έρθουν να σας πάρουν το υπόλοιπο του μισθού και το σπίτι σας και μείνετε και οι υπόλοιποι άνεργοι. Τότε θα καταλάβετε ότι η κατσαρόλα έχει ζεσταθεί πάρα πολύ και έχετε βράσει. Σαν τον βάτραχο.

    Γρηγορείτε !


    http://logia-starata.blogspot.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ