• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

    Χαμός στην Πράγα – Φήμες για 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες μετά από έκρηξη


    Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές στην Πράγα της Τσεχίας μετά από ισχυρότατη έκρηξη η οποία συγκλόνισε χιλιάδες κατοίκους καθώς έγινε αισθητή σε πολλά οικοδομικά τετράγωνα.
    Η έκρηξη σημειώθηκε δίπλα από το Εθνικό Θέατρο, μία περιοχή στην καρδιά της τσεχικής πρωτεύουσας και οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 35.
    Τα ακριβή αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διαρροή αερίου
    Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα κτίριο η πρόσοψη του οποίου βλέπει στον ποταμό Βλτάβα (όπως ονομάζεται το τμήμα του ποταμού Μολδάβα που διαρρέει την Τσεχία), μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από το θέατρο του 19ου αιώνα. Ακούστηκε ως το κάστρο, περίπου 1,6 χλμ. μακριά.
    Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η έκρηξη πιθανότατα οφείλεται σε αέριο και πρόσθεσε πως στο κτίριο όταν σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν περίπου 15 άνθρωποι. Στο κτίριο στεγάζεται μια γκαλερί αλλά και τα γραφεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), η σχολή κινηματογράφου FAMU και η σχολή κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου του Καρόλου.
    Νωρίτερα ένα στέλεχος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας είχε δηλώσει πως γινόταν έλεγχος διότι οι αρχές φοβούνταν πως άνθρωποι είχαν παγιδευτεί στο κτίριο.
    Το τμήμα της πρωτεύουσας γύρω από το κτίριο αποκλείστηκε από την αστυνομία. Η έκρηξη έσπασε τζάμια σε κοντινά κτίρια, ανάμεσά τους και στο πολύ γνωστό Cafe Slavia. Δεν υπάρχουν, ως τώρα τουλάχιστον αναφορές για νεκρούς.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ