• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

    “Δεν με αφήνουν να απολύσω ούτε τους επίορκους!”

    «Στενό μαρκάρισμα» από τους βιομηχάνους για ταχύτερη μείωση του δημοσίου τομέα και του αριθμού των υπαλλήλων του, δέχτηκε από τους βιομηχάνους ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στη χθεσινοβραδινή κλειστή σύσκεψη που είχαν στα γραφεία του ΣΕΒ.



    Σύμφωνα με πληροφορίες από παριστάμενους στη συνάντηση, ο κ.Στουρνάρας φέρεται να αναγνώρισε την κυβερνητική δυστοκία, «δείχνοντας» όμως ότι εκδηλώνονται μεγάλες πολιτικές αντιστάσεις εκ μέρους των κυβερνητικών εταίρων. «Ούτε τους επίορκους δεν μπορώ να απολύσω» φέρεται να ανέφερε ο κ.Στουρνάρας, θέλοντας να οριοθετήσει τα δικά του περιθώρια άσκησης πολιτικής στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης.

    Στις συζητήσεις απασχόλησε έντονα η νέα φορολογική μεταρρύθμιση που, όπως διαφάνηκε από τις απαντήσεις του, μετατίθεται πλέον για τον Απρίλιο –αντί για Μάριο όπως αρχικά σχεδιαζόταν- αφού ο υπουργός Οικονομικών θα βρίσκεται όλο το μήνα σε «παζάρια» με την τρόικα για τις δόσεις και την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, αλλά και μετά κόμματα της συγκυβέρνησης για το θέμα της διαθεσιμότητας στο δημόσιο κλπ.

    Ο κ.Στουρνάρας αποκάλυψε στις συζητήσεις του και ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο που όμως συναντά πολλές δυσκολίες, για να πληρώνονται ταχύτερα οι φαρμακευτικές εταιρίες απευθείας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αντί του ΕΟΠΥΥ.




    http://news.princeoliver.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ