• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

    Έρχονται κατασχέσεις ακόμα και για αυτούς που χρωστούν κάτω από 3000 ευρώ ... Μη μασάτε Έλληνες η πρώτη κατάσχεση θα είναι και η τελευταία τους !

    Με «βροχή» ειδοποιητηρίων, ακόμα και για κατασχέσεις, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να πιέσει τους περίπου 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου, να ξεκινήσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, καθώς η Τρόικα απαιτεί περίπου 2 δισ ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα, έως το τέλος του
    έτους.



    Ο κλοιός σφίγγει ακόμα και γύρω από τους μικροοφειλέτες, δηλαδή όσους χρωστάνε κάτω από 3.000 ευρώ. Το πρώτο βήμα από το υπουργείο Οικονομικών είναι η αποστολή ειδοποίησης για την οφειλή. Εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση, ακολουθεί επιστολή σε πιο αυστηρό ύφος και εν συνεχεία γίνεται εξώδικη όχληση.

    Εάν ο οφειλέτης εξακολουθεί να αγνοεί τη πρόσκληση του υπουργείου για πληρωμή ή ρύθμιση, τότε η εντολή που έχει δοθεί είναι να ξεκινά διαδικασία κατάσχεσης σε τυχόν ακίνητα του οφειλέτη, ενοίκια και καταθέσεις, ακόμα και στο 25% μισθών και συντάξεων, με το ακατάσχετο να ορίζεται στα 1.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι εφόσον οι οφειλές ξεπερνάνε τις 5.000 ευρώ, τότε προβλέπεται άσκηση ποινικής δίωξης.

    Υπολογίζεται ότι περίπου 2.300.000 φορολογούμενοι χρωστάνε έως 3.000 ευρώ στο Δημόσιο, με το σύνολο αυτών των οφειλών να φτάνει στο 1,1 δισ ευρώ και περίπου 100.000 είναι εκείνοι με οφειλές από 3.000 έως 300.000 ευρώ, με το σύνολο των οφειλών τους να υπολογίζεται στα 3 δισ ευρώ. Κατ' εντολήν της Τρόικας η Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών θα στραφεί εφεξής και στις 5.770 φορολογούμενους με οφειλές από 300.000 έως 1.000.000 ευρώ καθώς και στους 1.500 με οφειλές πάνω από 1.000.000 ευρώ, με σύνολο χρεών περίπου 35 δισ ευρώ! Σύμφωνα, πάντως, με τη TASK FORCE του Χορστ Ράιχενμπαχ, από τη "δεξαμενή" των παλαιών οφειλών των περίπου 43 δισ ευρώ, εισπράξιμα θεωρούνται τα περίπου 8 δισ ευρώ.

    Με δεδομένο ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται "φορτωμένη" με φορολογικά βάρη, ειδικά από τη φορολόγηση των ακινήτων, υπηρεσιακοί παράγοντες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που "φούσκωσαν" κατά περίπου 13 δισ ευρώ μέσα σε έναν χρόνο. Τον προβληματισμό ενισχύουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι περίπου 550.000 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων για το 2011, με τη συνολική οφειλή να ανέρχεται στα 330 εκατομμύρια ευρώ.

    Σημειώνεται ότι "τρέχουν" οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, όπως επίσης οι δόσεις για τον ΦΑΠ του 2010, ενώ ο προγραμματισμός του ΚΕΠΥΟ προβλέπει την αποστολή και των σημειωμάτων του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012 μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, κάτι που σημαίνει ότι οι τελευταίες δόσεις θα συμπέσουν με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος αλλά και με τις πρώτες δόσεις του νέου Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, που υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο Φθινόπωρο!!!




    http://www.iefimerida.gr
    http://www.triklopodia.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ