• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

    13 νεκρούς αφήνει πίσω της η Sandy – 5,7 εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα στη Νέα Υόρκη – Εκκενώνονται νοσοκομεία, πλημμύρισε ακόμη και το μετρό!

    - Τρία παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες
    - Σχεδόν τα 10 μέτρα έφτασαν τα κύματα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης
    - Απομακρύνονται οι ασθενείς από 200 νοσοκομεία της Νέας Υόρκης
    - Έκκληση του δημάρχου της Ν.Υ. να μην κυκλοφορούν οι πολίτες αν δεν είναι απαραίτητο!

    Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από τις πλημμύρες και τις πτώσεις δένδρων που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι της καταιγίδας Σάντι.

    Οι τοπικές αρχές της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι, της Πενσιλβάνια, της Δυτικής Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνας έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής δώδεκα νεκρούς, ενώ η αστυνομία του Τορόντο ανακοίνωσε ότι μία Καναδή σκοτώθηκε από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από ριπές ανέμου.

    Περί τα 250.000 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι στο Μανχάταν και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

    Εκτεταμένες πλημμύρες σημειώνονται στο νότιο Μανχάταν που είναι βυθισμένο στο σκοτάδι.
    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Μανχάταν θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Τρίτης και "ίσως και περισσότερο".

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις, προσθέτοντας ότι έχουν εκδηλωθεί "πολλές πυρκαγιές" εξαιτίας των ηλεκτρικών καλωδίων που έχουν πέσει στο έδαφος. Ο δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους να μην τηλεφωνούν στις υπηρεσίες άμεσης δράσης παρά μόνο σε περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης. "Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες λαμβάνουν 10.000 κλήσεις ανά ημίωρο, έναντι 1.000 υπό κανονικές συνθήκες", είπε.

    Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο δήλωσε στο Twitter ότι 1.374.312 άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτιρκό ρεύμα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.



    http://www.newsit.gr/









    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ