• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

    Τα μέτρα δεν ικανοποίησαν την τρόικα. Ζητά πιο σκληρές αποφάσεις


    Μαύρα μαντάτα από το Euro Working Group στις Βρυξέλλες. Πώς υποδέχθηκαν τον εκπρόσωπο της Ελλάδας. Επιμένει ο Τόμσεν σε 15.000 απολύσεις στο δημόσιο. Τι φοβάται η κυβέρνηση

    Τα σκληρά μέτρα λιτότητας, για τα οποία υπήρξε συμφωνία μεταξύ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, φαίνεται ότι δεν έπεισαν την τρόικα.
    Αυτό φάνηκε κατά τη συνεδρίαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες, στο ο οποίο συμμετείχε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Πάνος Τσολάκογλου.
    Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα, εξέφρασε αντιρρήσεις για το νέο πακέτο, που προτείνει η κυβέρνηση και η υποδοχή στον κ. Τσολάκογλου ήταν μάλλον παγερή.
    Ο κ. Τσολάκογλου αντιμετώπισε τη δυσπιστία του εκπροσώπου του ΔΝΤ, στην Τρόικα, Πολ Τόμσεν, κυρίως για τις περικοπές, που έχουν εξαγγελθεί στο Δημόσιο και στην Υγεία.
    Ο Πολ Τόμσεν στάθηκε κυρίως στην αποτυχία της κυβέρνησης να μειώσει το μέγεθος του δημόσιου τομέα και ζήτησε 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
    Όσον αφορά την Υγεία, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, εστίασε κυρίως στη συγχώνευση νοσοκομείων, που δεν προχωρά και στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ώστε να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη.
    Πλέον, είναι ορατό το ενδεχόμενο, να αναζητηθούν επιπλέον μέτρα, με στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις της τρόικας και να δρομολογηθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, χωρίς να αποκλείονται... οριζόντιες περικοπές.
    Για τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν στο Euro Working Groyp, ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ