• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

    Η παγκοσμιότητα της ελληνικής γλώσσας!


    Δεν είναι πλέον ούτε σοβινισμός, ούτε εθνικισμός, ούτε τοπικισμός να λες ότι η καλύτερη γλώσσα στον κόσμο είναι η ελληνική. Ακόμη και οι λεγόμενοι «μπλόγκερς», που δεν είναι Έλληνες, έχουν καταλήξει σ’ αυτό το συμπέρασμα, αν κρίνουμε από μία είδηση σε μεγάλη ελληνική τηλεφημερίδα! Όπως και να το κάνουμε η ελληνική γλώσσα, σύμφωνα με τον Κικέρωνα, είναι η γλώσσα των θεών!..
    Η σελίδα http://tedmccagg.typepad.com/ στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2012, και στην οποία γίνονται αναφορές στην ελληνική γλώσσα. Η λέξη «δίφθογγος» (Diphthong), που κατάκτησε την πρώτη θέση, είναι ελληνική!!
    ΜΑΣ αιφνιδίασε –και μάλιστα πολύ ευχάριστα- η γνωστή τηλεφημερίδα «Ζούγκλα.gr» του κ Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με ένα δημοσίευμα που είχε τίτλο: «Η «καλύτερη» λέξη στον κόσμο... είναι ελληνική!». Τη διαβάζουμε:
    «Ένας διάσημος blogger-διαφημιστής από το Όρεγκον των ΗΠΑ διεξήγαγε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό, αναζητώντας την «καλύτερη» λέξη στον κόσμο! Ο διαγωνισμός διήρκησε δύο χρόνια, και ο Ted McCagg δημοσίευε τις... σκέψεις του, επιλέγοντας ανάμεσα σε χιλιάδες λέξεις από διάφορα λεξικά... Ο στόχος δεν ήταν η πιο αστεία, η πιο δύσκολη, ή η πιο εύηχη... αλλά απλά η «καλύτερη»!
    Και ο μεγάλος νικητής ήταν η λέξη «δίφθογγος» («diphthong») της ελληνικής γλώσσας, που κέρδισε στο... final four τις λέξεις «Akimbo», «Phlegm» και την επίσης ελληνική «Zephyr».
    Το σκεπτικό του... δραστήριου blogger ήταν το εξής: επέλεξε 20-30 λέξεις που ξεκινούν από το κάθε γράμμα του αλφάβητου και στη συνέχεια ξεχώριζε τις λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνά στην καθομιλουμένη και τις οποίες όταν τις ακούει ο κόσμος κοντοστέκεται και... σκέφτεται: «αυτή είναι μια υπέροχη λέξη»! Αν και τα κριτήρια του ήταν αρκετά υποκειμενικά, δέχτηκε αρκετές γνώμες μέχρι να καταλήξει στο μεγάλο νικητή!
    Τα αποτέλεσματα του διαγωνισμού του δημοσιεύτηκαν και στο περιοδικό Economist...»
    Αυτά έγραψε, λοιπόν, η γνωστή τηλεφημερίδα σε επιμέλεια του κ. Σωτήρη Σκουλούδη. Και το ερώτημα που μένει είναι το εξής: «Όσοι λένε ότι η ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη γλώσσα του κόσμου είναι σοβινιστές ή εθνικιστές;»
    Εδώ και δεκάδες χρόνια (και η έκφραση δεν είναι υπερβολική), από το 1975, όταν ο γράφων άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία, το πρώτο θέμα που τον απασχόλησε ήταν η ελληνική γλώσσα και τα δεκάδες χτυπήματα που δέχεται αυτή σε καθημερινή βάση ακόμη και από Έλληνες εκπαιδευτικούς!
    Και όλοι μας είδαμε την κατάληξη: Οι νέοι, λόγω αδυναμίας της σωστής διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, όχι απλώς την περιφρόνησαν, αλλά και την κατακρεούργησαν με όλα αυτά τα εκτρωματικά «γκρίκλις» στα οποία γράφουν σήμερα πολλοί εξ αυτών!
    Κι όχι μόνο!..
    Πολλοί Έλληνες μέσα στο διαδίκτυο και ιδίως στο facebook δεν διστάζουν να αναγράφουν το ονοματεπώνυμό τους στο λατινικό αλφάβητο, ενώ δεν έχουν καμία δυσκολία να το αναγράφουν ελληνιστί και εντός παρενθέσεως λατινιστί! Είδε κι έπαθε ο γράφων ώσπου να μεταπείσει ένα πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας να μην ενδώσει κι αυτός στις "απαιτήσεις" των λατινοφρόνων και να επανέλθει στην ελληνική γραφή του ονόματός του!
    Πάλι καλά δηλαδή που υπάρχουν οι ξένοι, όπως ο Ted McCagg, οι οποίοι μας θυμίζουν ότι η καλύτερη γλώσσα στον κόσμο είναι η ελληνική. Κι αυτό είναι η κορυφή της πολιτιστικής πυραμίδας της οικουμενικότητας, που ως δαυλός φωτίζει την οικουμένη, όπως είναι η ελληνική γλώσσα!.
    Προϋπήρξαν, ασφαλώς,  οι αποκαλύψεις του μεγάλου πανεπιστημιακού δασκάλου John Chadwick, που συνεργάσθηκε με τον κορυφαίο ερευνητή Michael Ventris στην αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β, μίας ελληνικής γραφής που υπήρξε προάγγελος της γραφής των αρχαίων ελληνικών χειρογράφων!.. Της γραφής που χρησιμοποιούν όλοι σχεδόν οι σοβαροί επιστήμονες στον κόσμο ακόμη και μέσα στο διαδίκτυο!
    Τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες το γνωρίζουμε;
    Με σεβασμό και τιμή
    ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ