• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

    Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα υπό βροχή στη Μαδρίτη

    Εκατοντάδες νοσοκόμες, αστυνομικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν υπό βροχή στη Μαδρίτη κατά της συνεχιζόμενης καθήλωσης των μισθών τους, που ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση, η οποία έτσι θα εξοικονομήσει...





    39 και πλέον δισεκ. ευρώ. 

    «Ψηλά τα χέρια, πρόκειται για ληστεία», φώναζαν οι διαδηλωτές, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα που αναπαράγεται σε όλες σχεδόν τις διαδηλώσεις κατά των δημοσιονομικών περικοπών, τις οποίες εφαρμόζει η κυβέρνηση προκειμένου να ανατάξει τα οικονομικά της χώρας, η οποία βρίσκεται προ των πυλών της δανειακής λύσης, και οι οποίες έχουν ισοπεδώσει την μεσαία τάξη. Ως αντίβαρο για τις περικοπές, η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει δύο επιδόματα για τους δημοσίους υπαλλήλους, έπειτα από την κατάργηση του 13ου μισθού των Χριστουγέννων. «Είναι το τρίτο πάγωμα μισθών από το 2010.

    Αυτό συνεπάγεται απώλεια 20% από το 2010», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των δημοσιοϋπαλλήλων CSI Φρανθίσκο Καμαρίλιο. «Για τα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια αυτό συνεπάγεται μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ. Εισέρχονται στη φτώχεια», τόνισε ο ίδιος, ξιφουλκώντας κατά «της στρατηγικής που αποβλέπει στην ιδιωτικοποίηση ορισμένων τομέων της δημόσιας διοίκησης». 

    Για τη 40χρονη νοσοκόμα Πατρίθια Γκονθάλεθ, οι περικοπές θα πρέπει να αναζητηθούν σε άλλους τομείς κι όχι της παιδείας και της υγείας: «εγώ δεν μπορώ, φερ΄ ειπείν να αγοράσω δώρα τα Χριστούγεννα για τον γιο μου, αλλά εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η υποβάθμιση στην ποιότητα των παροχών ορισμένων υπηρεσιών», δήλωσε. «Υπάρχει όλο και λιγότερο προσωπικό.

    Πως να μπορέσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες ποιότητας στους ηλικιωμένους και τους αρρώστους;», αναρωτήθηκε. Παράλληλα, η εισαγγελία της Μαδρίτης ανακοίνωσε πως θεωρεί πολύ πιθανόν ορισμένοι από τους συλληφθέντες στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια της 25ης Σεπτεμβρίου έξω από την έδρα του Κοινοβουλίου να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του κράτους και η υπόθεσή τους να διαβιβασθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.
    capital.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ