• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

    Με τσίμπημα η διάγνωση του καρκίνου

    Με μια απλή εξέταση αίματος θα εντοπίζονται τα συμπτώματα


    Μια απλή εξέταση αίματος, που αναπτύσσεται αυτόν τον καιρό από επιστήμονες στις ΗΠΑ, υπόσχεται να εντοπίζει τον καρκίνο του πνεύμονα και του μαστού προτού καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα!

    Ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου του Κάνσας αναπτύσσουν μια εξέταση η οποία μέχρι στιγμής παρουσιάζει αποτελεσματικότητα της τάξης του 95% στον εντοπισμό των δύο παραπάνω μορφών καρκίνου, ακόμα και...

    σε ασθενείς που δεν έχουν παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα και δεν γνωρίζουν ότι είναι καρκινοπαθείς. 

    Μάλιστα, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται ήδη πολύ κοντά στην ανάπτυξη αντίστοιχης εξέτασης για τον καρκίνο στο πάγκρεας.

    Οπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Ντέριλ Τρόγερ, εκτός από τον καρκίνο του μαστού οι περισσότερες μορφές καρκίνου κατηγοριοποιούνται σε τέσσερα στάδια, με βάση το μέγεθος του όγκου και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων στο σώμα. 

    Ο καρκίνος του πνεύμονα και του μαστού συνήθως εντοπίζονται στο δεύτερο στάδιο, όταν ήδη έχουν εμφανιστεί συμπτώματα όπως πόνος, κόπωση και βήχας.

    Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ξέρει ότι βρίσκεται στο πρώτο στάδιο. 

    «Συχνά δεν υπάρχουν ενδείξεις γι’ αυτό που συμβαίνει, με αποτέλεσμα ο ασθενής να χάνει πολύτιμο χρόνο» είπε ο καθηγητής Tρόγερ. 

    «Η εξέταση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια νέα αρένα ερευνών, που μπορεί τελικά να οδηγήσουν στον καλύτερο και πιο έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου. Αυτή τη στιγμή εκείνοι που θα μπορούσαν να ωφεληθούν περισσότερο είναι όσοι ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, όπως οι καπνιστές και όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου. Ολοι αυτοί θα μπορούν να επισκέπτονται τον γιατρό τους κάθε τρεις μήνες ή μία φορά τον χρόνο, να κάνουν μια τέτοια εξέταση και να μαθαίνουν πολύ νωρίς αν έχει αναπτυχθεί κάποια μορφή καρκίνου στον οργανισμό τους».

    Σύμφωνα με τον καθηγητή Τρόγερ, αν η εξέταση δείξει ότι υπάρχει καρκίνος, θα επαναλαμβάνεται έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα και, αν η ύπαρξη της ασθένειας επιβεβαιωθεί, θα ξεκινά η κατάλληλη αγωγή εγκαίρως.




    24gr.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ