• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

    «Καθηγηταί τρεις και εχάθη η πατρίς»!...




    Μια προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού, ότι «το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους», ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον τραγικό τρόπο ένας άνθρωπος, που επιχειρεί να επιβάλει τα πιο άδικα και ανελέητα χαράτσια της ιστορίας, και ο οποίος – κατά κοινή ομολογία- θεωρείται μορφωμένος: Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος! Το είχε πει ο Βίσμαρκ: «Καθηγηταί τρεις και εχάθη η πατρίς»!..

    ΠΟΙΟΣ θα μπορούσε να φανταστεί, ότι εδώ και δύο αιώνες πριν, θα έβγαινε ένας ασπρομάλλης ρασοφόρος μοναχός, με ένα ραβδί στο χέρι, για να περπατάει με ματωμένα πόδια στα βουνά και τα λαγκάδια, ο περιβόητος Πατροκοσμάς, ο οποίος θα έλεγε κάτι το οποίο επαληθεύτηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις μέρες μας.
    Τι είχε πει ο Πατροκοσμάς; «Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»!(Διάβασε και σχετικό άρθρο μας στην κατηγορία «Προφητείες και Παπουλάκηδες»)!.
    Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, λοιπόν, ο άνθρωπος που φάνηκε μοιραίος για την Ελλάδα, είναι ο άνθρωπος που, όπως δείχνουν τα πράγματα, επαληθεύει τον Παπουλάκο του Βορρά, τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, αφού, κατά γενική ομολογία, πρόκειται για έναν από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους, που διαθέτει σήμερα η Βουλή και ο οποίος -δυστυχώς- καταστρέφει τους Έλληνες με τα άδικα (όπως ο ίδιος ομολόγησε) εισπρακτικά μέτρα, που εφαρμόζει εις βάρος των Ελλήνων πολιτών!
    Κι όχι μόνο!..
    Το να φτάνει στο σημείο ένας μορφωμένος άνθρωπος, προκειμένου να βγάλει χρήματα το Κράτος, να παρεμβαίνει ακόμη και στην ιδιωτική ζωή του πολίτη με την ηλεκτρονική κάρτα, δηλαδή να γίνεται ένας "Ο Μεγάλος Αδελφός με τις αποδείξεις" , όπως γράφει σήμερα και η «Εστία», δεν μπορείς, ως Έλληνας, να αισθάνεσαι υπερήφανος με τέτοιους «μορφωμένους ανθρώπους», που γέννησε το πολιτικό μας σύστημα. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.!
    Το είχε πει ο Βίσμαρκ: «Καθηγηταί τρεις και εχάθη η πατρίς»!..
    Και το λέω αυτό διότι στην Κυβέρνηση αυτή δεν είναι μόνον ο «μορφωμένος Βενιζέλος»,που καταστρέφει την ελληνική κοινωνία, αλλά και ο «μορφωμένος Λοβέρδος», ο έτερος Καππαδόκης , που στέλνει στον Καιάδα (εύχομαι να είναι συμβολική η διατύπωσή μας) χιλιάδες ανθρώπους που είναι ασφαλισμένοι στα διάφορα Ταμεία και δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακα για την υγεία τους , ο «μορφωμένος Παπακωνσταντίνου», που ξεκίνησε το μεγάλο αυτό κακό, και τόσοι άλλοι!
    Κρίμα!.. Κρίμα και πάλι κρίμα!... Δεν έχω τίποτε προσωπικά με τους παραπάνω υπουργούς, την πολιτική τους κρίνω, αλλά δεν περίμενα στα 62 χρόνια ζωής μου πάνω σ’ αυτήν την ταλαίπωρη γη που περπατώ (συμβολική κι αυτή η διατύπωση, αφού είναι γνωστή η σοβαρή κινητική μου δυσκολία), να υπάρχουν τόσο μορφωμένοι άνθρωποι, οι οποίοι, αντί να κάνουν το καλό, καταστρέφουν κυριολεκτικά μια κοινωνία, όπως η ελληνική, για να υπηρετήσουν τους τοκογλύφους της Ευρώπης χωρίς κανένα ίχνος ντροπής επάνω τους!
    Κρίμα!.. Κρίμα και πάλι κρίμα!... Και τούτο διότι «εις τα δυσμάς του βίου μου» η λέξη μορφωμένος κατάντησε να έχει την ερμηνεία του καταστροφέα και ολετήρα της ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών!
    Κι ακόμη μια φορά κρίμα, διότι θα τρίζουν τα κόκαλα όλων των αρχαίων Ελλήνων σοφών και διανοούμενων και στοχαστών, από τον Σωκράτη μέχρι τον Καστοριάδη, από τον Πλάτωνα μέχρι τον Κώστα Αξελό, από τον Αριστοτέλη μέχρι τον Στέλιο Ράμφο και από τον Ηράκλειτο μέχρι τον π. Γεώργιο Μεταλληνό, που θα ντρέπονται για ορισμένους θλιβερούς απογόνους ή επιγόνους των, οι οποίοι -δυστυχώς για τη μοίρα των Ελλήνων-  χαρακτηρίστηκαν κι αυτοί μορφωμένοι - και μάλιστα συνταγματολόγοι!
    Κρίμα!.. Κρίμα και πάλι κρίμα!...
    Με σεβασμό και τιμή
    ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ