• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

    Σκάνδαλο υποβρυχίων Type 214: Το "Βατοπαίδι" του ΠΑΣΟΚ;




    "Xoντραίνει" το παιχνίδι η Νέα Δημοκρατία στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Τype 214 και ζήτησε πριν από λίγο τον αρισμό εφέτη-ανακριτή για να διερευνήσει την υ΄πόθεση, όπως έχει γίνει με όλα τα μεγάλα σκάνδαλα τα τελευταία 25 χρόνια (σκάνδαλο καλαμποκιού, σκάνδαλο Κοσκωτά κλπ). Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης, ζήτησε σήμερα παράλληλα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ταχύτερη δυνατή περάτωση της σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε δραματικές εξελίξεις σε μία υπόθεση που φτάνει μέχρι σήμερα και κρύβει μέσα της και τους πρωταγωνιστές τις νέας σύμβασης των δύο υποβρυχίων Type 214!


    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγούν επιπλέον στοιχεία και ονόμετα εμπλεκομένων στην υπόθεση που εμπλέκουν και την νυν απόφαση αγοράς των νέων υποβρυχίων. Σε τελική ανάλυση, πως θα μπορούσε να είναι διαφρετικά: Οι πρωτσγωνιστές είναι ίδιοι και το "έργο" έχει την ίδια υπόθεση: Πίσω από την "διάσωση" των ΕΝΑΕ κρύφθηκε ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων και αυτό που έδιναν δωρεάν το καλοκαίρι του 2009, δηλαδή τα δύο υποβρύχια, πληρώθηκε 750 εκατ. ευρώ επτά μήνες μετά τον Μάρτιο του 2010 με το περίφημο framework agreement.
    Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μιχελάκης, «λόγω της σοβαρότητας του σκανδάλου των υποβρυχίων, του αριθμού των εμπλεκομένων προσώπων, της πιθανότητας ανάμειξης πρώην Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος στο σκάνδαλο αυτό και ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε, τυχόν, ενασχόληση επιτροπών της Βουλής με τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Νέα Δημοκρατία υποβάλλει αίτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται».
    Σε περίπτωση εξάλλου που ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων και κατά πολιτικών προσώπων για αδικήματα, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής, ο κ. Μιχελάκης γνωστοποίησε πως η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να υποβάλει αίτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού εφέτη - ανακριτή.


    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ