• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

    TI ANAΦΕΡΕΙ Η WIKILEAKS ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩN ΗΠΑ KAI THN "ΤΡΑΓΩΔΙΑ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

    1588509


    Απόρρητα έγγραφα, της Wikileaks, που δημοσιεύει η "Καθημερινή", αποκαλύπτει την εικόνα που επικρατούσε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο, αλλά και τα κριτήρια της Ελλάδας, για να δεχτεί κρατούμενο του Γκουανάναμο.

    Μόλις η ΝΔ έχασε, στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα στέλνει το τηλεγράφημα με την κωδική ονομασία 09ATHENS1587, όπου περιγράφεται η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος και τους νέους υποψήφιους για την προεδρία, οι οποίοι ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο τον Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

    Σε άλλο τηλεγράφημα - τον Ιούνιο του 2006- το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά από τις πρεσβείας των ΗΠΑ, σε Αθήνα και Άγκυρα, να προβούν σε διαβήματα προς τις αρχές της Ελλάδας και της Τουρκίας, σχετικά με τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο και ειδικά πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

    Επίσης, περιγράφεται η ανησυχία των ΗΠΑ ότι το κλίμα έντασης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία, καθώς προβαίνουν σε εκατέρωθεν προκλητικές ενέργειες.
    Για τα δύο νησιά, οι ΗΠΑ τονίζουν πως το 1974, αναγνώρισαν την κυριαρχία της Ελλάδας.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ