• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

    «Δεν κατανοώ τους λόγους της απεργίας των γιατρών»


    Επικριτικός αναφορικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι γιατροί, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.


    Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως το νομοσχέδιο για την υγεία που προωθεί η κυβέρνηση φέρνει μεγάλες αλλαγές υπέρ του ανθρώπου, υπέρ του ασφαλισμένου, επιχειρώντας για πρώτη φορά να θέσει τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται.




    «Δεν μπορεί να υπονομεύουν μια τόσο μεγάλη αλλαγή, επειδή ακόμη δεν συζητήθηκε το θέμα τους. Αυτό θα γίνει μετά», είπε ο κ. Λοβέρδος και συνεχίζοντας στο ίδιος ύφος, ανέφερε πως δεν κατανοεί τους λόγους για τους οποίους απεργούν και για τους οποίους θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος.


    Ο υπουργός Υγείας, υποστήριξε πως η εξοικονόμηση περίπου 800 εκατ. ευρώ από τον ηλεκτρονικό έλεγχο γραπτών συνταγών, που έγινε το 2010, ήταν ένα σημαντικό ποσό, παρά το γεγονός ότι ήταν κατώτερο του στόχου για 1,2 δισ. ευρώ που είχε τεθεί.


    Για το 2011, θα πρέπει να διπλασιάσουμε την εξοικονόμηση, αλλά πλέον, με ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είπε ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας πως το έργο αυτό, είναι πάρα πολύ σημαντικό και «πρέπει να ανατεθεί με διεθνή διαγωνισμό ή με σύμπραξη των μεγάλων εταιριών (όσων είναι) για να το αναλάβουν από κοινού.»

    ΠΗΓΗ: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=42804&catID=1

    ΣΧΟΛΙΟ:
    Φυσικά και δεν μπορεί να το κατανοήσει, αν το δει κανένας λογιστικά όλα λειτουργούν άψογα.
    Τα νοσοκομεία μας υπολειτουργούν, αρκετά από αυτά δεν έχουν ούτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά, μην πω ούτε γάζες, (Ιδικά εάν ζεις σε κανένα νησί η απομακρυσμένο χωριό; την έβαψες!). 
    Για το Ι.Κ.Α τι να πω; Αρρωσταίνεις τώρα, πέρνεις τηλέφωνο για ραντεβού, και σου το κλείνουν μετά τρις μήνες, Ε! εν τάξη εάν ζεις μέχρι τότε πας. Γιατροί του Ι.Κ.Α βγαίνουν στη σύνταξη και οι θέσεις τους μένουν καινές, δεν τους αναπληρώνει κανείς. Έτσι, πολλά Ι.Κ.Α σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος έχουν έλλειψη διαφόρων ειδικοτήτων.(Προσωπικό να προσλαμβάνομαι τώρα; με τέτοια κρίση....όλο και κάπου θα βρείς την ειδικότητα που θες.) Και στο κάτω ,κάτω εάν ψάχνεις για χειρούργο πάνε σε κανένα παθολόγο γιατρός είναι και αυτός. Εάν κάνει και μερικά σεμινάρια κιόλας, άψογα, θα γίνει και καλύτερος από έναν της ειδικότητας. Για το Ε.Σ.Υ; άστα να πάνε, τι να πω και γι'αυτό; Έτσι έρχονται οι μεγάλες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. Θα μείνουν μερικά νοσοκομεία, μερικά Ι.Κ.Α. Πως; με τις συγχωνεύσεις. Αντί να ξοδέψει κονδύλια για τον εξοπλισμό τους, μαζεύει αυτόν που είδη υπάρχει, και κάνει δύο τρία νοσοκομεία, δύο τρία Ι.Κ.Α και ήμαστε μια χαρά. Τώρα εάν εσύ κατοικείς στο Καστελόριζο, ε! ρε φίλε, εντάξει πάνε στο Ι.Κ.Α της Θεσσαλονίκης ποιος σου φταίει ας μην έμενες εκεί. Η κυβέρνηση μια φορά την δουλειά της την κάνει, τις αλλαγές υπέρ του Δ.Ν.Τ.. ε! συγνώμη υπέρ του ανθρώπου τις προωθεί καθημερινά. Λογιστικά είναι άψογοι, τα έχουνε κόψει και ισοπεδώσει όλα τι διαμαρτύρεστε; 
    Λ.Ζ.Σ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ