• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

    Κατάληψη για να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα



    Σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρήσουν στις 07:00 το πρωί της Τρίτης περίπου 100 εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας του νομού Ημαθίας.

    «Δεν ζητάμε απλά. Απαιτούμε να τεθεί σε ισχύ το συμφωνηθέν σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης, μέσω της παροχής πρόσθετης χρηματοδότησης», σημείωσε ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου Νάουσας, Ηλίας Χαρίσης. 


    Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Σωματείου, παρά τη διαφαινόμενη συμφωνία των τραπεζών για τη χρηματοδότηση (αρχικού ύψους 10 εκατ. ευρώ), σε τριμερή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο αρμόδιο υπουργείο, δύο από τις πέντε πιστώτριες «ανέκρουσαν πρύμναν». Δήλωσαν, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Χαρίσης, ότι δεν θα προχωρήσουν στη χρηματοδότηση, μέχρις ότου λάβουν τη σχετική -τυπική- επιστολή έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 


    Με την κινητοποίησή τους, οι εργαζόμενοι στην Ημαθία θα παραλάβουν τη σκυτάλη από τους συναδέλφους τους στη Ροδόπη, οι οποίοι πραγματοποίησαν τη Δευτέρα συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν εντός της εβδομάδας και σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων.


    ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=248881&cid=4

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ